jus archiv

jus archiv

A Jobbik sakkfigurái

2010. március 30. - jus blogja

Vona győzelmet vízionál.

 

Hetek óta nem hagy nyugodni egy gondolat, hetek óta próbálom kiegyenesíteni az összegubancolódott szálakat, és hozzá tenni azokat, amik elkallódva fekszenek itt-ott.

A politikai helyzet olyan gyorsan változik, lassan követhetetlen és bele is un az átlag polgár, naprakész legyen. Sodródik az árral, a végén észre sem veszi, már régen ott áll, ahol elvei szerint semmi keresnivalója nincs.

Hozzáedződtünk, az MSZP közvetlen és közvetett befolyása alatt álló rétegből naponta legalább egy durva korrupciós ügy kipattan, lassan elfogadjuk, az MSZP is megszűnik létezni, mint ahogy az SZDSZ megszűnt.

A konzervatív MDF a maga liberális Bokrosával és szövetséges SZDSZ fantomjával egyre kevésbé éri el azt a szintet, bejusson a parlamentbe.

Gyakorlatilag csak a jobboldal maradt, amit azért még ural a FIDESZ, mint Orbán-párt, de mivel nem mer kockáztatni, a megszólalásokkal is csínján bánik, így a kommunikációból is szép lassan kikopik. Mellette minden erejével a szocialisták megsemmisítésére játszik, ám nem veszi észre, ahány kieső csontváz onnan, annyival több átálló szavazó, de Jobbikra szavazó. Egy volt szocialista soha nem fog a Fideszre szavazni, vagy el sem megy, ami legalább akkora baj, mint az, hogy akkor inkább már a Jobbikot választja.

Közben látva a szélsőjobb napról-napra növekvő erejét, az eddig teljesen elnyomott, az orbáni egyszemélyi pártdiktatúrát szívó és avval már torkig telített, pozícióban lévő Fidesz katona kezd besokallni, és azt mondja, nem leszek többé Orbán bábja. Marad független, szinte esély nélkül, vagy átáll? Átáll.

Szubjektív meglátásom, hogy a Jobbik támogatói így napról napra nőnek és valószínűleg nem a levegőbe beszél Vona, amikor már győztesnek vizionálja magát.

Vonáék már régen Orbántól viszik a szavazókat.

Vona valamire alapozza ezt, és itt gondolkodtam el, képzeletbeli sakkot játszva, amihez természetesen hozzátartozik, elég gyatra sakkozó vagyok. Így aztán csak – mint nálam szokás – egy fikció, amit felvázolok, és senkit nem szeretnék meggyőzni arról, igazam van. Ez csak egy játék, egy sakk játék.

A sakkban van a királynő, aminek szerepe Vonára van osztva, vannak a gyalogok, akik szintjüket tekintve az elvakult, betanult szemináriumi szövegeket hitvalló, megmozdulásaikon erőt fitogtató harcos réteg.

Ennyi látszik, ha ehhez még egy-két nevet hozzáteszünk, akik prezentálva vannak, akkor sem áll össze a sakkfigurák mindent meghatározó része. A királynő védtelen, a gyalogot seperc alatt leütik, a valódi védők és elvi harcosok, a futó, a huszár, a bástya. Kik ők? Hol vannak?


A Jobbik éves költségvetése alig több, mint hatszázezer forint. Ezt még a jobbikosok sem hiszik el, de könnyen támadnak azzal, és a FIDESZ, és az MSZP, és a ...Nem is ez az érdekes, mert ma az ország egyik legnagyobb problémája, épp a teljesen sötét pártfinanszírozás.

Hogy mi az érdekes? Ki könyvel Vonáéknak? Nem, most nem érdekel az a jó pénzért megvett kis stróman könyvelő, aki a hivatalos könyvelést csinálja. Hol van az a könyvelő(cég), aki a valós bevételeket, támogatásokat könyveli? Aki tudja és intézi ezeknek a támogatásoknak a megérkezését, a támogatók helybeliségét, nevét, és minden ehhez kapcsolódó dolgot? Tudatos elkotyogásokból hallhattunk érdekes finanszírozásról, de megnézve a tavalyi Jobbik programot, van még pár szóba jöhető támogató. Érdekes megnézni, mi a közös nevező a szoros kapcsolat kialakítására jelölt országok között. (Érdekes módon, ez már akkora érdeklődést váltott ki bizonyos hírszerző cégeknél, hogy idénre módosíttatták a programot, ahol az eredetileg megnevezett országokat javarészt átírták. Ez ilyen könnyen megy?) És akkor még nem beszéltünk a hazai rejtőző érdekcsoportokról.

Mi az, amit a nevezett országok cserébe várnak Vonától? Mi az, amit a nevezett érdekcsoportok várnak cserébe Vonától?

Ha tudnánk a pontosan a finanszírozók megnevezését és összegeket, akkor következtethetnénk a válaszra is. Ehhez kéne megtalálni a valós könyvelés sakkfiguráját, a bástyát.


Hol van az a csapat, aki szervezi és intézi valóban kimagasló képességeivel, hogy egyre komolyabb arányú szavazati támogatókat szerezzen a pártnak?

Ez a csapat egész biztosan nincs ott a Jobbik rendezvényein, ez a csapat nem kiabálja a világba, hogy „szebb jövőt!”, ez a csapat nem tűrheti meg maga mellett a jobbik gyalogokat, hiszen intellektuálisan magasan feléjük tornyosul, ráadásul a gyalogokat csak időleges eszközként tartja a Jobbik, amint hatalomra jut és megerősödik, nem égeti tovább magát velük. Hol van a tökéletes stratégiát és hozzá precízen illeszkedő taktikát kidolgozó értelmiség? Hol vannak azok, akik ilyen tökéletes bla-bla programot dolgoztak ki, hogy hülyítésre mikro pontossággal alkalmas legyen? Háttérben és titokban kell maradjon ez a csapat, de valahol van mégis és manipulatív módon irányítja a tudatot, mellette kommunikál egymással és elemez, majd újratölt, ennek a csapatnak sajátos nyelvezete kell, hogy legyen. Erről a csapatról nem derülhet ki, miért is állt össze. De valójában mi a cél? Ha tudnánk ez a csapat hol van, kikből áll, mit is vár cserébe, talán következtethetnénk arra, mi a cél?

Ha megtalálnánk ezt a csapatot, előttünk lennének a futók.


És akkor már csak a huszár maradna rejtve. Mert az információk megszerzéséhez, továbbításához, a támogató/k közti kapcsolattartáshoz ők kellenek, a logisztika. Ha megtalálnánk a huszárokat, teljes kép tárulna elénk.

Csak egy kérdés maradna.

Ténylegesen ki a király???


Ha viszont felesleges sakkoznom, mert valójában az említett gyalogok töltik be a bástya, a futó, a huszár szerepeket, a maguk szellemi, mentális kapacitásával, ha valójában a bla-bla a program és Vona a király, akkor Isten óvja hazánkat Vona víziójától.

2010. 03.11.


Ha nekem valaha eszembe jutott volna a Jobbikra szavazni, és választ találnék a feltett kérdésekre, pánikszerűen menekülnék még a Fidesztől is, mert azt azért tudjuk, Vona Orbán embere volt, akkor pedig Orbán többet tudhat mindnyájunknál. Ezt a tudását pedig szépen lassan kezdi csepegtetni a köztudatba, de éppen csak annyira szándékozik adagolni, a saját kétharmada meglegyen, azt is csak nagyon óvatosan. Hogy miért csak annyit, hogy miért az óvatoskodás? Ezen érdemes elgondolkodni.

Ugyanakkor fel sem merülhet, hogy még most is azonos a tanácsadói-szponzori kör, hiszen szemmel látható, a Jobbik stratégiája szocio-pszichológiai szempontból tökéletesen felépített, míg ezt a Fidesz nem mondhatja el magáról. Egy ilyen választási stratégia ára nem hatszázezer, vagy millió. Nagyságrendekkel több. Vajon ki, és mikor nyújtja be a számlát, és mit kell érte teljesíteni?

 

 


 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://jusarchiv.blog.hu/api/trackback/id/tr128336426

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

13003 2010.03.30. 18:22:56

Kis kíváncsi!. Kéerdés, hogy milyen érdekek forognak kockán! Gondolod, a magyar érdekek az elsődlegesek? Gondolod Orbán itt valaki? Az egyik este, "egy csontváz tántorgott eléje ............................................................................és elfújta, mint a porszemet."

15184 2010.03.30. 18:27:55

Talán érdekes lehet, hogy Bulgáriában valami hasonló történt. Az bolgár szélsőjobb bejutott a parlamentbe immár 5 éve. Bár olyan népszerűségi magasságokban, mint a magyar szélsőjobb sosem volt, nagyon hasonló pl. az Oroszországhoz való viszony: a nyugat kritizálása és a keleti kapcsolatok hangsúlyozása. Talán meg kéne ezt írnom részletesebben egy külön cikkben inkább...

13003 2010.03.30. 18:53:03

Lehet, hogy a szélsőjobbnak balabb a politikai fogalmazása, mint a kapitalista, globalista baloldalnak?

16338 2010.03.30. 18:56:05

Emilke! Mondjuk én nem gondolok most semmit, csak tudni szeretnék sok mindent.

16338 2010.03.30. 18:57:37

Max! Érdekes lehet, megírhatnád. Nem biztos, hogy hasonló a helyzet, de akár az is lehet. Én szívesen olvasnám, gondolom nem vagyok vele egyedül.

16338 2010.03.30. 18:59:26

Emilke! Nem a fogalmazása érdekel.

34417 2010.03.30. 19:01:05

a kérdés jogos, a számlát, bizony, be fogják nyújtani. mivel orbán is kiadott jó nehány bianko ígérvényt, a jobbiknál pedig teljesen nyilvánvaló, hogy szponzorálják, tehát itt is áll a zászló, elég nagy csavarok jönnek még elő! a fidesz komoly taktikai hibát követett el, hogy csak az mszp-re koncentrált. hogy mi a fenéért félnek tőlük ennyire, az rejtély. a jobbiktól viszont nem félnek, kérdés, miért? ez csak egy kis szurka-piszka, amit most előadnak, még csak felületi sebet se ejt.

ejmiakő 2010.03.30. 19:13:56

Kissé fura, hogy akik a pénzhatalom, a Rotschild-ház emlegetését összeesküvéselméletként próbálják rögtön nevetségessé tenni, mennyire ugyanolyan elméleteket gyártanak az utábbi idöben. A cél szentesíti az eszközt? De mi a cél?

14479 2010.03.30. 19:24:09

Izgalmas! Ha kiderülne, hogy a fogalom eredeti értelmében is hazaárulók... Mert egyébként aki ilyen mértékben megosztja a nemzetet, mint a jobbik - meg a fidesz is - ugyancsak elárulja a hazáját. Az európai parlamenti választásokra iráni gárdistákat akartak hívni ellenőröknek!

16338 2010.03.30. 19:24:15

Rasid! Igen sok a kérdés, és jó lenne, ha a szavazóik is feltennék a kérdéseiket pártjaiknak.

16338 2010.03.30. 19:25:30

Ejmiakő! Nekem az a célom, hogy válaszokat kapjak. Amíg nincs értelmes válasz, addig kénytelen az ember saját maga keresni azokat.

16338 2010.03.30. 19:26:55

Pare! Az első hozzászólásban Emilke, aki Jobbikos, pedzegette, hogy nem a magyar érdekek a dominánsak a Jobbiknál sem.

13003 2010.03.30. 19:40:39

12-re. Csak arraakartam utalni, hogy nagyobb érdekek farvizén a magyar érdekek is nagyobb hangsúlyt kaphatnak. A történelemben ilyenre volt már példa.

16338 2010.03.30. 19:45:32

Emilke! Szó szerint így: " Gondolod, a magyar érdekek az elsődlegesek?" Elszólás volt?

13003 2010.03.30. 19:52:52

Én megtanultam fogalmazni.. Csűrés és csavarás nélkül. Gondolod, a nagyhatalmak között nem szarják le vastagon a magyar érdekeket? A mi ügyességünkön múlik, hogy az ütköző erők között hogya tudjuk érvényesíteni az ország és a magyarság érdekeit.

16338 2010.03.30. 19:56:34

Emilke! Akkor legyél olyan kedves elmondani, melyek azok a nagyhatalmak, akik támogatják a Jobbikot, hogy majd az ő elsődleges érdekük mentén farvizezzen a Jobbik!

52153 2010.03.30. 20:12:45

Erről én azt gondolom: A politikát a tőke irányítja. A tőke nem fektet be busás nyereség biztos megtérülése nélkül. Ami kérdés, hogy a jobbik mögött új gazdasági erő áll, vagy az MSZP, FIDESZ mögül léptek át mögéjük. Mivel a tőke nem szereti megmutatni magát, így nem várható, hogy erre a kérdésre választ kapunk. A választások után érdekes lesz megvizsgálni milyen cégek kerülnek csődbe, csődközeli helyzetbe, és melyik cégek indulnak virágzásnak.

16338 2010.03.30. 20:35:21

Papus, ebben nincs vita köztünk, igen, a tőke irányítja a politikát. Csak mégsem mindegy, melyik tőke? Melyik hazai és melyik külföldi tőke? Ebből következtethetnénk arra, mire is számíthatunk. Túl kicsik vagyunk, ekkorát fektessenek be, ezért gondolom, itt kicsit többről lehet szó, mint egyszerű magyarországi profit-termelésről, kivitelről.

52153 2010.03.30. 20:41:41

A tőke a politikában a profitot a hatalom megszerzésével, gyakorlásával éri el. Négy évig számára kedvező döntések születnek.

16338 2010.03.30. 20:53:45

Ebben az országban nem lehet már akkorát szakítani, hogy csak pusztán egyszerűen ezért megérje a Jobbikba fektetni. Akkor már a Fidesz sokkal kisebb befektetéssel hozná nagyobb eséllyel ugyanezt, nem?

44711 2010.03.30. 21:40:29

8-ra Kedves Ejmiakő ! Itt az ideje, hogy csatlakozzam Nefelejcshez és nyílvánosan követeljem Tőled, hogy írj!!!!!!!! Ezzel tartozol minimum nekem, aki mindig nagy tisztelettel olvassa kommentjeidet. Üdv:CL.................

44711 2010.03.30. 21:42:46

Kedves Jus ! Egyébként szerintem igazad van.Valóban összeállt már a csoport, aki sok pénzt fektetett a Jobbikba. De az is lehet, hogy ez ugyanaz a társaság, aki eddig az MSZP-be invesztált. Bizony a kapitalizmus nagyon rafinált dolog és abban teljesen biztos vagyok, hogy ez is valakiknek az érdeke. Üdv:CL..............

ejmiakő 2010.03.30. 21:55:06

off 21. Cuba Libre c.C. 2010. 03. 30. 21:40, köszönöm a ritkaságszámba menö pozitív hozzáállásodat, de a helyzet az, hogy másként gondolkodók csak másutt kívánatosak, úgyhogy be se tudok jelentkezni, mert IP-szinten letiltottak. Ezzel az IP-vel még regisztrálni se tudok. Néhányan a blogjaikból is kitiltanak, ök tudjál miért. (Nem hinném, hogy spamelek, tehát az oldal alján olvasható, az IP-k felhasználását leíró nyilatkozat is hazugság. ) Persze be tudnám magam trükközni, de igazandiból se idöm se irodalmi tehetségem nincs. A célom csak annyi, hogy felhívjam a figyelmet az ellentmondásokra, melyek alapján a valóság jobban megbecsülhetö. Nagyon elegem van már az alapvetöen hazug világból, s nem csupán öszöd óta.

34417 2010.03.30. 22:06:03

ejmiakő: ez ne legyen akadály. ha kérsz, passzolok egy ip-címet elfedő generátort. jól bevállt, kocsoburék is ezt használják:-)))

34417 2010.03.30. 22:08:21

ez a bujkáló tőke, meg pártfinanszírozás azért egyre jó: kiejti a gyanusítottak köréből izraelt. legalábbis a szerint, ahogy c.l. kombinál. tuti, hogy az mszp mögül nem a jobbikhoz lépne át:-)))

70798 2010.03.30. 22:20:43

szia jus:) olvastam én is a külhoni finanszírozásról, de szerintem minden párt kap valamilyen úton eszközöket külföldről, viszont nem hiszek ezek nagyságrendjében. Nem tud MO olyant biztosítani egy harmadik országnak, hogy annak megérje. Marad a magyar bank, biztosító, pénzember, vállalkozó kör, aki minden választás után benyújtotta a számlát, embereit beültette a kulcspozíciókba, a döntnöki székekbe. Generálkivitelezők, állami beszállítók lettek (pl Kóka). Az is lehet, hogy úgy működik az egész, mint a tőzsde. A pénz moguljai mozgatják a bábokat. Az aki 8 éven keresztül tömte az MSZP kasszát, érzi, hogy most nem az MSZP nyer, de ő bent akar maradni abban a szűk elitben, ami kiró, és feloszt. Nézd meg a nagy pénzemberek túlélését. Most azok a Jobbik fő támogatói. Na meg a Fideszé. A nép, ha akarom, mint a barom, igába hajtja voksát, de a végső voksot az ismeretlen ismerős teszi le. pusszancs

relatív 2010.03.30. 22:44:46

Azt gondolom, lehet mindenféle összeesküvés-elméleteket gyártani, de mire való lenne ? Annyi variáció van, hogy úgy sem lehet eltalálni az élet adta megoldást ! Az, hogy a finesznek nem lesz meg a 2/3-a, nem kérdéses, de ez jó IS ! Az, hogy az többsége összeáll-e, az sokban függ a jobbosoktól, de érzésem szerint az a léc IS rezeg ! Ekkor van az, hogy felmerül a sok színfalak közti egyeztetés, kibújik a szög a zsákból, mivégre a sok összevissza beszéd ? A magyar közéletre azért jellemző, hogy e két igen alacsony szintet képviselő csoport közti lehetséges arány a mindennapi téma, mikor az ország további sorsa - ami az egyes emberek életének minden szeletét befolyásolja - ezek a hozzá nem értő emberektől függ ! Hol van az értelmiség, a gondolkodó emberek sokasága ? Talán valami értelmesebb tájékoztatásra lenne szükség, nem központi, hanem minden írástudó részéről, minden szinten ! Lehet gondolkodni ! Vagy nem ?

16338 2010.03.30. 22:58:07

Akkor azt mondjátok meg, amennyiben csakis arról van szó, hogy a tőke, a pénzemberek, stb. a saját maguk profitjuk maximalizálásuk érdekében váltanak finanszírozandó pártot - a busás megtérülés reményében - miért nem a Fideszt nyomatják, akinél sokkal kisebb befektetéssel is biztosított a győzelem, sőt akár a kétharmad is, azaz a hoszzútávú befektetés? Miért a bizonytalan Jobbik? Ha megnézitek a Jobbik választási stratégiáját és a pöccre illeszkedő taktikát, olyan pontosan kidolgozott, ilyet én még itt, sőt tán Európában sem láttam, talán Obamánál működött ennyire jól. Hogy ez nem egyszerű csapat, az biztos. Ha viszont elfogadom, hogy csak egy egyszerű tőkebefektetés, és Vona a király, meg a programja, a bla-bla valóban és olyan, hogy is mondjam, nem túl intellektuális a csapat, akkor itt egy éven belül csőd lesz. Ez aztán kinek az érdeke? Amit nem kétlek, hogy Orbán sokkal többet tud, mint amivel light támadást intéz óvatosan Vonáék ellen, miért csak ennyit? Akkor mi a célja Orbánnak? Vagy mi az ok a finomkodásra? Ezek a kérdések, amire szeretnék választ kapni.

16338 2010.03.30. 23:09:54

Relatív, jelen esetben már lemaradtunk arról, a mostani választásokon kiejtsük a hulladékot, itt már csak azon lehet gondolkodni, milyen választási eredmény a kisebb baj, a kevesebb kár.

13003 2010.03.30. 23:35:19

28-ra. Jus, észrevesze, hogy kel a Nap? Világosodik?:::)))) Megsúghatnád Viktorkának is, hogy azt a koronát nem fogja ő felpróbálni. Csak egy fémpántot.DDDDDDD

16338 2010.03.30. 23:42:53

Emilke, nem tudom eldönteni, mi a rosszabb, Orbán vagy Vona, sajnálom, ha ez neked nem világos abból amit írtam. Ha most próbálkozol az Mszp-vel, akkor sem jársz jó úton. Én valahogy piszkosul nem szeretném, ha bárki fejére korona kerülne.

70798 2010.03.31. 00:14:01

nem egy éven belül lesz csőd, szerintem most is az van. miért finomkodnak? győzni akarnak.

16338 2010.03.31. 00:19:39

Rendben Tosz, csőd van, vagy nagyon csődközeli, akkor kinek éri meg ebbe befektetni?

relatív 2010.03.31. 00:33:54

T. jus ! Akkor legalább ezen kell dolgozni a korábbi bejegyzésem végkövetkeztetése érdekében ! Hajrá, gondolkodó emberek ! Mert azért nem kellene Európa szégyenének címére leküzdeni magunkat ! Bár, ahogy a média jelen működését nézem, olvasom nehéz lesz ezt meggátolni !

11256 2010.03.31. 00:55:57

én nem zárnám ki, hogy ugyanazok finanszírozzák a Jobbikot, mint a Fideszt, az meg kizárt, hogy az MSZP finanszírozói váltottak lovat. sokkal inkább arról van szó, hogy bárkire szavaznak a zemberek, az ne a baloldal legyen: ez az egyetlen magyarázat arra is, hogy miért kifejezetten baloldaliak mind a Fidesz, mind a Jobbik állításai és ígéretei. maxval: az a bulgáriai ismertetés nagyon kéne! régi fájdalmam, hogy Kelet-Európa országai alig tudnak valamit egymásról: mindegyikük valamelyik nagy súlyponthoz kapcsolódik (német-francia-angol-skandináv), arra orientálódik, ami az egymás közti együttműködést is, az egymással való összefogást, a valódi integrációt is ellehetetleníti. legalább ismerni kéne őket, tudni, hogy náluk mi van.

11256 2010.03.31. 00:57:24

jus, 31: Orbán rosszabb. klasszisokkal rosszabb. mindennek ellenére...

baku72 2010.03.31. 02:00:44

Szamurájkarddal fenyegetõzve kiraboltak és levetkõztettek egy férfit az orkok. Szamurájkarddal kényszerítették áldozatukat a kétegyházi rablók. A helyi szeméttelepre hurcoltak, szamurájkarddal levetkõzésre kényszerítettek, majd kiraboltak egy gyulai férfit a napokban. Egy gyulai férfi az elmúlt hét vasárnapján összetalálkozott három, általa ismert férfival és két társukkal, akik késõbb kirabolták õt — tudtuk meg Albert Istvántól. A megyei fõkapitányság sajtóreferense elmondta, a sértett beült ismerõsei gépkocsijába, akik az újkígyósi úton lévõ szeméttelephez vitték. Ott egy bekötõútnál erõszakkal, egy kisebb szamurájkarddal fenyegetve elvették a mobiltelefonját és 5 ezer forintját. Levetették vele a kabátját és a nadrágját, átkutatták, majd sorsára hagyták. A kirabolt férfi bejelentése nyomán a Gyulai Rendõrkapitányság nyomozói azonnal megkezdték az adatgyûjtést, majd még aznap éjjel a Békés Megyei Rendõr-fõkapitányság Körös Bevetési Osztályának munkatársaival közösen Kétegyházán elfogtak a gyanúsítottak közül négyet. Az ötödik személy jelenleg is szökésben van, ellene elfogatóparancsot adott ki a rendõrség. A négy kétegyházi férfit azonnal õrizetbe vették a gyulai nyomozók, szerdán pedig a Békéscsabai Városi Bíróság elrendelte elõzetes letartóztatásukat.

13003 2010.03.31. 02:44:53

31-re.Nekem világos. Én eldöntöttem magamban. Nyilván az emberek más-más döntéseket hoznak. Ilyen az élet, ilyen a választás. Orbán a legrosszabb variátio. Pathologikus alkat. A kontrol nélküli Orbánuralom forradalomhoz fog vezetni. Én tudom , hol állok.

34417 2010.03.31. 05:53:18

nos, én megértem orbán óvatosságát. ha most neki ugrik a jobbiknak, ismerve a magyar (ostoba) dacosságát, sokan csakazértis a jobbikra fognak szavazni, mert "báncsák szegény vonát, pedig millen jókat mond!" hogy azon kívül esélye sincs egy tizedére se a programja megvalósításának, az a legkevésbé sem érdekli őket. ahhoz gondolkodni kellene, nem zsigerből gyűlölködni. igaza van relatívnak: hol vannak a gondolkodó emberek?

98621 2010.03.31. 06:21:15

Jogos a kérdés ki, kik finanácirozzák a Jobbikot. De ha csak nem szelektív myopiában szenvedünk akkor az a kérdés is jogos lenne hogy a többi pártokat - a Jobbikon kivűl - a rendszer váltás óta kik, honnak, hogyan pénzelték?

119749 2010.03.31. 07:14:37

evianna 35 "az meg kizárt, hogy az MSZP finanszírozói váltottak lovat." Mert a tőke az olyan, hogy ideológiát nem vált? Gondolod, hogy az mszp mögött álló megtollasodott befektetőknek az Orbántól, jobbiktól befolyó vastag megbízások büdösek? Nem lehet, hogy valójában az van, hogy ebben az országban szűk az a klikk, akik megtehetik, hogy irányítják a politikát, s igazából mindegy nekik, hogy ki van hatalmon, csak a megbízások teljesüljenek? Az mszp-nek ebben az országban már nincs hitele, ahogy a lengyeleknél nem tudtak észhez térni a posztkommunisták, ez itt is így fog történni. Gondolod, hogy akik megszedték magukat elballagnak? A jobbik nyilván valahonnan kapott pénzt, az is biztos, hogy nem a gárdisták tolták be a tizedet. Hol vannak pl. az mszp szavazói 2006-ból? Nekem elég sok ismerősöm van, aki mszp szavazó volt, egyszer én is szavaztam rájuk (sajnos) de jelenleg mindenki a fideszre szavaz, vagy a jobbikra.

52511 2010.03.31. 07:17:23

HÚ! .., ez nekem magas, azaz gyenge elmém nem érti ezeket az összeesküvéselméleteket. - De csak úgy paraszt ésszel bele a közepébe: Vagyis nem csak az a kérdés, hogy a most ki pénzeli a Jobbikot, hanem az is, hogy EDDIG KI PÉNZELTE az MSZP-SZDSZ Neoliberális gazdasági ámokfutását, ... ?! Kinek hozott ez hasznot?! - Azaz, és vagyis: Senki ne higgye azt hogy most ezek az érdekkörök hagyják veszni a befolyásukat az MSZP, és az SZDSZ pusztulásával, .. ?! - nagy frászt! Eggyáltalán nem kizárt, sőt egésszen valószínű, hogy ugyanaz az érdekkör lovagol tovább a Jobbikon, akik alól kidöglött a régi ló, azaz a MSZP-SZDSZ! - Hiszen a finánctőkének, nincs sem szine, sem erkőlcse, csak MEGTÉRÜLÉSI RÁTÁJA!

119749 2010.03.31. 08:21:39

Nyugodtan kijelenthető, hogy teljesen mindegy, hogy a 3 párt közül melyikre szavazol, csak a színe lesz más és a hangereje, de a mögöttük álló mozgatórugók ugyanazok. Fogjuk mi még látni, hogy bődületes mennyiségű pénzzel támogatják a csődbe jutott Hankook-ot :)) Abból a cégből nem csak az mszp-szdsz-nek volt haszna. A tőkének mindegy, hogy népirtásból, narancsszüretből, vagy éppen fasiszta ideológiákból van haszna, a lényeg, hogy vigyék.

16338 2010.03.31. 08:33:09

Relatív! A választásra jogosultak elég kis hányada figyeli a médiát, ami ráadásul olyan, amilyen.

16338 2010.03.31. 08:36:18

Evianna! Könnyebben el tudnám dönteni, melyik a rosszabb, ha válaszokat kapnék a kérdésekre. Ez persze nem jelenti azt, bármelyik rossz ellen ne akarnék tenni.

16338 2010.03.31. 08:38:30

Emilke! Orbánról nagyjából azt gondolom, amit te. És Vonáról azt, amit Orbánról. Közülük nem akarok és nem is fogok választani.

16338 2010.03.31. 08:44:29

Varga! Erre kitértem az írásban, hogy ez a pártfinanszírozás a legsötétebb dolog. Az Mszp és Fidesz esetében azért van némi rálátásunk, tapasztalat alapján. Amit látunk, hogy a becsület és tisztesség, ártatlanság szószólója, a Jobbik ebben ezkkel a imázsépítő szlogenekkel ellentétes, erőteljesen álságos.

16338 2010.03.31. 08:49:55

Rasid! Több mint egy hetet jártam az ország délnyugati részét. gondolkodó emberrel nemigen, elvakulttal annál inkább találkoztam. Nekik olyan hatalom kell, aki büntet és a jó szolgát pedig kitüntet, aki megmondja mit kell csinálni, és gondoskodik, csak gondolkodni ne kelljen.

16338 2010.03.31. 08:55:09

ÉrtelMisi! Éppen az általad leírtak miatt keresem azt, akinél a kisebb rosszra számíthatunk, mert a három közül egyikről sem feltételezem, érdekelné - a tőke által jutatott - saját hasznán kívül akár csak egy kicsit is az ország sorsa, a benne élők életminősége, vagy a középtáv, a hosszúról nem is beszélek.

16338 2010.03.31. 09:00:22

Funyi! Ez nem összeesküvés-elmélet, mint írtam, egy képzeletbeli játék. Túl nudli már gazdaságilag az ország, ahhoz, pusztán pénzérdekből ekkorát fektessenek be. De ha elfogadjuk, akkor mond meg nekem, a Jobbik csapata Vonából, mint királyból és a gyalogokból áll? Mert ha ez a szellemi színvonal, és a hozzáértés, akkor redőnyt le, és éhenhalás. Ha viszont ott van egy valóban tehetséges réteg, akkor kik ők?

52511 2010.03.31. 09:27:28

50. jus (szerkesztő) Nem tudom! - De hisz most egyik pártnak sincs "Jó Csapata"! A Fidesznek ugyanaz ami 2002-ben bukott ... Az MSZPnek is a régiek + az újnyikhajok, de a fele már a bőrtönben, vagy már arra felé masírozik! A Jobbik meg " hőzöngő fasizmus"! ............................................................................... Tehát marad a Balliberális Értelmiségi válasz: " Inkább szavazok a TOLVAJOKRA, mint a FASISZTÁKRA ! " vagy " Inkább csak RABOLJANAK KI a sötét útcán, MINT, HOGY MEGERŐSZAKOLJANAK! " Vagyis egy " KÚLTÚREMBER " az csakis az MSZP-re szavaz gondolkodás nélkül, és nem tesz föl "Ilyen hülye kérdéseket" ! :)))

16338 2010.03.31. 09:44:09

Funyi! Most nem azt jártam körül, kire szavazzunk, kire nem. Megpróbáltam a Jobbik valós arcát találgatni, ennyi. Azt mindenki maga dönti el, kire fog szavazni. Látod, én még soha nem mondtam, kire fogok, és nem is agitálok. Ne velem veszekedj! : )) Igaz, én nem vagyok balliberális - sem, meg pártfüggő - sem.

52511 2010.03.31. 10:45:24

52. jus .., Elnézésed kérem! Igazad van! Én asszociáltam el a dolgot, azaz a lényeg, hogy melyik pártot ki és miből s honnal pénzel??!! EZ ITT A KÉRDÉS! VÁLASSZATOK! - Ki pénzeli a szociálneoliberálglobalistákat? / MSZP, SZDSZ, LMP, ......?! - Ki pénzeli az ideológiátlan hatalomvágyó Fideszt ... ?! - Ki pénzeli a radikálisan jobboldai (?!) fasisztoid (?!) Jobbikot ... ?! ..., és a Többieket?! BIZTOSAN az Etióp ÉHEZŐK, vagy az ÉSZAK-KÓREAI Sztálinista rezsim, talán a haldokló Fidel Castro, esetleg a Dlisarki-Demokraták! A Nagy Büdös FRÁSZT! AZ Internacionális Globális Finánctőke! / Meg van véve az egész lóverseny, minden istálló, és minden futó ló! - ugyanaz pénzeli az MSZP- is ..., ... , és a Jobbikot is! Vagyis a finanszírozó MINDIG GYŐZ!

relatív 2010.03.31. 18:30:40

Az, ami itt IS - és média-szerte - felkavarja a vizet : a semmi ! Látni kellene már, hogy a "két" (?), jobboldalinak nevezett párt "torzsalkodása" csak a felszín ! Mivel értelmes, előremutató gondolatot egyik sem tud prezentálni, ezért a színjáték minden válfaját adják a "gumicsontra" éhes publikumnak ! Aztán - mivel feltüzelték híveiket -, miután evvel a bősz tömeggel megválasztatják magukat szépen tele tömik a zsebüket - és " utánam az özönvíz " szlogennel masíroznak a választók akaratából ! Ha valamit ad magára, és van egy kis önbecsülése, akkor az ember ezt nem engedheti csak úgy meg mint ahogy a levegőt veszi ! Talán, talán el kéne gondolkozni, mi végett van a szavazás, és kire érdemes, kire nem szavazni ! Az, pedig, hogy ki szponzorálja egyik, vagy másik csoportot egyértelmű : akinek van erre pénze, és aki ezt a csoporttól vissza IS akarja kapni. Szerelemből ezt senki nem teszi, az egy más műfaj lenne !

relatív 2010.03.31. 21:13:50

Az ember holtig tanul ! Úgy látszik van szerelemből való párt támogató, mint azt a napokban elfogott bankrabló tette a bank rablásból származó összeggel támogatva a jobbosokat ! Valószínűleg ez egy kivételes eset, azonban a madarat tolláról, pártot támogatójáról változat IS úgy látszik Magyarországon létezik !

16338 2010.03.31. 23:13:32

Relatív! Látod, én csak kérdezek, csak játszok itt a figurákkal, aztán az élet hozza a válaszokat! Halottam én már sok érdekeset a Jobbikról, sőt, félig-meddig tapasztaltam is dolgokat, de amit nem tudok bizonyítani, az nincs. Sebaj, ha így haladunk, itt tizenegy nap alatt még ki is tisztulhat sok minden. És tessék, két és fél óra alatt még neked is ellenkezőre váltott a véleményed a szerelem és párt összefüggései tekintetében! :))) Mert ebben az országban bármi megtörténhet!!!
süti beállítások módosítása