jus archiv

jus archiv

No to ACTA - Occupy

2012. február 11. - jus blogja

 

A szabad információ szerzésének jogához ragaszkodom

 

 

 

 

Március elsejétől illetve a ratifikálástól kezdve életbe lép az ACTA.  Ettől kezdve, abban a pillanatban megfigyelés alá vesznek és minden cselekedetemet rögzítik, ahogy bekapcsolom a számítógépemet. Ettől kezdve a levelezésem, az írásaim, a dokumentumaim, a böngészéseim, a you tube és egyéb letöltéseim, chateléseim, beszélgetéseim mind össze lesznek kötve egy személyes aktába, ettől kezdve minden térképre kerül, kik az ismerőseim, kikkel tartom a kapcsolatot, mik érdekelnek, mivel foglalkozom, miket szeretnék megtudni, megosztani másokkal, akár a legközelebbi ismerősömmel csupán, amolyan háromperhármas alany leszek. Én is, te is, ő is. Mindannyian, kivétel nélkül. Egy életre rögzítetten.

 



A nagy testvér most már mindent látni fog és bármikor szankcionálhat. Az egy szem a piramis tetejére ért. Új világrendbe érkeztünk. Szép új világ.

Az Occupy támogatja a szombaton világszerte megrendezésre kerülő Acta ellenes tiltakozásokat, így itthon is. Budapesten, február 11-én, szombaton délután négy órakor találkoznak a tiltakozók a Margit híd pesti hídfőjénél, a Jászai Mari térnél lévő Képviselőház előtt. ezen kívül sok vidéki városban lesz tiltakozás.

Az Occupy tiltakozásait világszerte az elképesztő tömeg jellemzi, talán az egyetlen kivétel hazánk. Szégyen ez egy országra nézve, de hát, úgy tűnik, itt mindenki csak a saját, egyéni érdeke mellett tud harcolni, bár az is lehet, itt mindenki elégedett. Vagy itt mindent elhallgatnak? Itt csak a pártok mellett vagy ellen mozdulnak a nagyon demokrata emberek? Itt akkor van sikere valaminek, ha árkot ás? Ha megoszt?

Ilyen egy civil megmozdulás, egy Occupy tiltakozás az öntudatos országokban, a video Spanyolországban készült:

 

 

Én biztosan tiltakozom az ACTA ellen. Nem csak magamért, hanem azért is, a te jogod se sérülhessen tovább.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://jusarchiv.blog.hu/api/trackback/id/tr218336794

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása