Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

jus archiv

jus archiv

Mária, a szemérmetlen

2010. szeptember 04. - jus blogja

nemiség és szexus titkai, gátlásai, lebontásának félelmei

 

 

Nem véletlenül merül fel blogoknál, írója valójában nő vagy férfi, ez történt most jakabmh, Mária blogjánál is. Az okok háttere érdekes.

Mária ugyanis nyíltan és őszintén számol be túlcsorduló szexuális kalandjairól, világszemlélete közepébe állítva azt, minden gátlás nélküli élvezkedéséről pironkodás nélküli természetességgel. Mária provokál.. A hozzászólóknál hamarosan megfogalmazódik a kérdés, ezt vajon nő írta, és a válasz is, hogy nem. Miért nem? A nők tele vannak titkokkal, mondta nekem nemrég egy férfi barátom, és én tiltakoztam, nem, a nők egymás közt nyíltan és őszintén beszélnek minden intimnek gondolt, nemiséggel összefüggő témáról, esetleg a férfiaknak nem nyílnak meg. Tiltakozásom nem nyert elfogadást, így később kipróbáltam saját nememet képviselőnél. Már pusztán a téma is dühödt kifakadást eredményezett és merev elutasítását mindenfajta, témát érintő további kommunikációnak.

A felvetett témám nem volt vad, megjegyeztem, a férfi szexusát mennyi minden befolyásolja, erre példákat is hoztam, amit mi nők, persze csak általánosságban, nem fogadunk el, itt lett beszüntetve a kommunikáció. Ehhez azért még az is hozzátartozik, a férfiak ugyanúgy tele vannak titkokkal és én állítom, egymás előtt is.

Alapjaiban ott lehet a gond, amiket próbálunk kölcsönösen feltételezni a másik nemről, és ennek a vélt dolognak függvényében akarunk megfelelni a másik nem hitt elvárásainak. Őszintén pedig, valami érthetetlen szemérmesség miatt nem beszélünk. Ezt még súlyosbítja, saját nemiségünket is elvárásoknak megfelelően igazítjuk, zárjuk korlátok közé, mélyen elnyomva magunkban a valóságot, az ősit.

Nőként és férfiként is szocializálva voltunk már gyerekként, majd a társadalmi mesterséges normáknak kellett megfeleljünk. Ahhoz, hogy a lényünk natúr természetessége milyen, ahhoz le kéne bontani a szocializációs és elvárásnak megfelelő merevségünket, csak ezt nagyon nehéz, mint írtam, igazából a fékek még magunkkal szemben is korlátok közé szorítanak, és ha ezen mégis túllépünk és magunk előtt nyíltak vagyunk, még mindig nem jutottunk messzire, holott ez is őrülten nehéz feladat. Ráadásul ezt a saját nemünk más tagjánál, és még nagyobb kihívásként az ellenkező nem előtt is éppen úgy meg kéne tegyük, ez pedig már valódi és rizikós akadály, hiszen ha a másik fél nem teszi meg ugyanúgy, és meztelenségünkre a beépített sémákkal reagál, iszonyú kellemetlen és végérvényesen erkölcsi halott szerepbe kényszerülünk. Honnan tudhatnánk, képes-e a másik is meztelenre vetkőzni, hogy amikor meztelennek mutatja magát, valóban az-e? Így aztán egy pár próbálkozás, és pofon után inkább maradunk a sztereotípiáknál.

Egy férfi csak a testiséget akarja, és roppant perverz kívánságokkal is előállhat.

Egy nő csak az érzelmeket akarja és csak ezért cserébe nyújt nagyrészt korlátozott testiséget.

Egy nőnek csak akkor illik testiségbe belemenni, ha előbb hős szerelemet kap.

Egy férfinek hős szerelmest kell játszani, hogy megkapja a testiséget is.

Egy férfi szűz nőt akar, hat kurva tapasztalatával.

Egy nő tökéletes orgazmust akar, de úgy, csak széttárja lábait.

Így aztán a férfiak szerelmet hazudnak, a nők pedig orgazmust.

A szereotípiáknak kevés itt a hely, órákig lehetne sorolni.

Vidékyfanni blogjában tökéletesen prezentálja, már igen kicsi gyereket arra erőszakolunk, a puncinkat, kukinkat nem mutatjuk másnak, hiszen nem vagyunk állatok. Ez a gyereklány nő lesz és állatiasnak fogja gondolni, hogy felfedje vagináját, a nemi szervek funkcionalitását állatias dologként fogja megélni. Természetesen nem vagyunk állatok, hiszen az ember nősténye nem csak a fogantatás lehetséges időpontjában érez vágyat, és képes örömet találni a szexben, mint az állatok, hanem gyakorlatilag egész élete folyamán, akárcsak a férfiak. Mennyivel jobban hangzana, ha gyerekeinknek azt tanítanánk, az állatoknak nincs képességük ruházkodni, de nincs is erre szükségük, hiszen a természet adott nekik szőrzetet és egyéb biológiai funkciókat, mellyel védekezni tudnak a természet zordsága ellen. Mi emberek ezzel nem rendelkezünk, így a mindenkori körülményeknek megfelelően védjük magunkat, de amikor a finom meleg szobában, a tengerpart eldugott homokfövenyén ránk tör a vágy, akkor a körülmények és a vágyak mezítelenséget igényelnek.

A belénk erőszakolt társadalmi normáknak való megfelelési kényszer késztet minket szemérmes titkolózásra, még önmagunkkal szemben is. Vágyaink netovábbja a titkok lebontása, és mégis legmélyebb félelmeink egyike, hogy megnyílnak ezek a titkok. A félelem viszont a legkegyetlenebb dolog. Nőiesen prűd és férfiasan macsós megnyilvánulások egy kategóriába esnek, mégpedig, hogy belül a zavartság, az elfedés játsza a dominanciát, és egyik reagálás sem őszinte.

A legolvasottabb írások, nem véletlenül a nemiség, a szex témában vannak, mindenki kukkolna, ha bevallja, ha nem, hiszen korlátlan az olvasottságuk, és ez is a kukkolás egy formája.

Itt lenne az ideje, hogy vállaljuk önmagunk, szerintem.Az igazság valahol középen lehet, a szemérem és a szexuális forradalom közt, tán félúton, de hol van az a félút?

Akkor most kéne egy titkos, kamu néven blogot indítani????

És vajon ki Mária? (egyébként mindegy is)

A bejegyzés trackback címe:

https://jusarchiv.blog.hu/api/trackback/id/tr538336702

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

52511 2010.09.04. 17:44:12

Hellyel és közzel egyetértek!

16338 2010.09.04. 18:12:22

Funyi, hellyel-közzel, rendben...de mivel nem? Inkább az lenne érdekes.

65469 2010.09.04. 19:38:05

Már az ősember is elfedte állatbőrökkel nemi szerveit. Ha nem így tenné az ember, akkor a szexualitás kiszorítana minden egyéb foglalatosságot, miközben állandó féltékenységet okozna, az ezzel együttjáró konfliktusokkal. A szociális szabályokat csak a szexualitás terén ellenzed, vagy mondjuk az étkezésnél is feleslegesnek találod:-)?

78126 2010.09.04. 19:48:42

Manapság "divat" ez a mindenről beszéljünk, különben görcsök vagyunk. Fatális tévedés, túllengés, ami nem veszi figyelembe azt, hogy az embernek létezik egy legbelső énje, amit senkinek nem nyit meg. Ill. , hogy mindenkinél eltérőek a határok! A prüdéria és a titokzatosság távolról sem rokonok. Elveszett a finomság, a lassúság, az önzetlenség, a csoda meglátása a kapcsolatokból. A szocializálásban egyet értek Veled, abban viszont nem, hogy akár egy közismert személyiségnek, napra kellene teregetnünk akár a szerelmi, akár a válásunk okozta érzelmi válságainkat. Konkrét intim esetekkel fűszerezve. Nekem 16 évesen kerültek az első ilyen bulvárlapok a kezembe (német nyelven, gyakorlás címen kaptam), de fölfordult a gyomrom tőle akkor is. Hogy akkoriban mennyire voltam szexuálisan "telített", azt meg provokáció ide- provokáció oda, juszt se mondom el! :p

16338 2010.09.04. 19:59:07

Didgeridoo, természetesen sok praktikus oka van a nemi szervek eltakarásának, az is igaz, amit te említesz. Én nem ellenzek semmit, hanem arra próbálok rávilágítani, hogy szocializációnk kényszerének megfelelően nem beszélünk nyiltan a nemiség, szexualitás témájáról, így sztereotíp viselkedés a meghatározó, amit aztán követ a sztereotíp ismeret átadás a gyerekeinknek. Sőt, szinte meg is követeljük azt. Amikor pedig valaki nyiltan ( még ha provokatív is ) beszél róla, akkor vagy lekurvázzák, kurvapecérezik, vagy sajnálkoznak, hogy milyen szerencsétlen és fúj, meg aztán vihogás és sorolhatnám, de legkevésbé a valós problémát közelítik, illetve próbálják meg kideríteni a hozzászólók. Véleményed szerint az általam felsorolt és uralkodó sztereotípiák a valóságot fedik? Az egész nemiséget ködösítjük és hazugságokban élünk. Szerintem. A közösségi - szocializált - viselkedésről nem írtam, de nem is azt kifogásoltam.

52511 2010.09.04. 20:01:34

Túl gyors az élet, nem erre a sebességre van tervezve az ember, a civilizációval elveszítettünk sok ösztönünket és képességünket! .....

16338 2010.09.04. 20:08:55

Anemone, én nem arról beszélek, hogy valaki teregesse ki a világ elé a nemiségét, szexuális életét, hanem arról, hogy intim viszonylatban ( pld. szülő-gyerek, társak, mélyebb barátságok, tanár-diák, orvos-paciens stb. ) nem legyen ez szemérmességből agyonhallgatott-agyonhazudott vagy idealizált dolog, hogy egy serdülő, kamasz ne a pornóból és ne a romantikus lányregényekből tudjon csak ismereteket szerezni, mert azoknak a károsító hatását egy életre cipelni fogja. Erre hoztam fel a prűdséget - erről nem beszélünk és a macsóságot - undorító formában beszélünk róla. Az pedig az álság teteje, hogy ezek a témák mindenkit foglalkoztatnak, de kuss van normál szinten róla.

16338 2010.09.04. 20:10:57

Funyi, ebben van igazságod. De nem biztos, hogy az ösztönöket és képességeket elveszítettük, lehet, csak elfedjük. Hogy miért? Erre is kerestem a választ.

10417 2010.09.04. 20:15:31

Jós vagy tán, jus, hogy tudod, mit fog gondolni vidékyfanni lánya, ha felnő? Kár, hogy belekeverted az írogatásaidba...

52511 2010.09.04. 20:18:02

8. jus (szerkesztő) 2010. 09. 04. 20:10 ÓÓÓÓ! .., hát ez sokmindentől függ! A neveitetésünktől, a "kúltúráltságunktól", az érzékenységünktől, a tapasztalatainktól, a körülményeinktől, és még ki tugggya mitől .... A "Nevelőimmel" mindig meg voltam elégedve! :)) !

16338 2010.09.04. 20:29:12

KapitányG, nem jós nem vagyok, a sok tapasztalatból indultam ki, amik a szakirodalomban olvashatóak, illetve amikkel személyesen is találkoztam. Általánosságban elmondható, hogy a gyerek a korai szocializálódásának megfelelően fog felnőttként viselkedni. Ritka kivételek persze vannak. Viszont lehet, blognév nélkül kellett volna idézzem.

16338 2010.09.04. 20:33:27

Funyi, én ezekből a neveltetést, és érintőlegesen a tapasztalatot és körülményeket említettem, végül is a kultúránk ettől függ. Az érzékenységünk pedig olyan sok mindennel összefügg. Így egyben viszont lefedik a szocializációt. Elégedett, mázlista : )) Így a jó!!! : ))

78126 2010.09.04. 20:34:37

7. Jus, ezzel maradéktalanul egyetértek. Többször érintettem is a témát, máshogy, mint Te.

24022 2010.09.04. 20:41:06

"És vajon ki Mária? (egyébként mindegy is" Akkor most,mi van? Maga a világ ilyen. Ki vagyok én?

16338 2010.09.04. 20:43:41

Anemone, én nem nagyon foglalkozom vele, csak Mária blogban újfent megdöbbentem, mennyire nem tudják sokan kezelni a témát. Ilyenkor azonnal írok, van amit blogba, ez most olyan volt. : )) Örülök, hogy a lényeggel egyetértesz. Akkor a többi már mellékes.

16338 2010.09.04. 20:56:36

Notorius, a kérdés, hogy És vajon ki Mária? Arra vonatkozott, férfi, vagy nő. És az általam leírtak tekintetében mindegy. Mint ahogy írod is, maga a világ ilyen. ( Oké na, olyan frappáns befejezésnek tűnt : ))) ) Ki vagyok én? Erre nagyjából a fenőttkor elérésig kéne tudnunk a választ. Ki a másik? Mivel nemiség és szexus a téma, legkésőbb addigra erre is választ kell/ene találnunk. Legalább olyan fontos. szerintem.

65469 2010.09.04. 21:53:53

5. A sztereotípiákkal nem akarok foglalkozni, ahhoz nem vagyok felkészült. A gyerekeknek mit mondjunk, ez pedig azért nehéz kérdés, mert ugye mást mondunk 3 éves korában, 6 éves korában, satöbbi. Ugyanakkor nem mondhatunk mindig mást, mert akkor szembesít a korábban mondottakkal. Könnyen előfordulhat, hogy amikor meg akarjuk osztani a nagy Titkot, addigra a gyerek már tudja. Illetve azt hiszi, hogy mindent tud, és elhajt minket. A kommunikációban nehézséget okoz, hogy a használt fogalmak szinte kizárólag a trágárság témakörébe tartoznak.

16338 2010.09.04. 22:14:08

Didgeridoo, nem olyan nehéz kérdés, hogy mit mondjuk a gyerekeknek, nem kell mást mondani,ha egy három éves megkérdezi, hogy születik a kisbaba, elég annyi, megnő anyukája pocakjában, hidd el, nem a gyereknemzés folyamatára kíváncsi, 6 évesen már megkérdezi, hogy jön ki onnan, de addigra saját szerveivel annyira tisztában van, hogy már lehet folytatni. Egymásra épülő, kornak megfelelő infókkal el lehet látni. De nem egyszerre a nyakába zúdítani, és nem túl hamar, nem túl későn, a természetes kíváncsiság adja az ütemet. A kommunikációban az okozhat gondot, hogy a szavaink vagy trágárak, vagy gyerekesek, vagy orvosiak. Na tessék, még a szavaink is azt tükrözik, nem tudunk normálisan kommunikálni. azért azt nem mondanám, hogy a nemiség és szexualitás trágárság. Szerintem te sem erre gondoltál. Viszont valóban ott kezdődik minden, hogyan neveljük a gyerekeinket nemiségükre, és arra, a későbbiek folyamán egészséges nem-elfogadása, szexusa legyen.

59854 2010.09.04. 23:53:25

Nos én konzervatív vagyok, a nemiség megnyilvánulásai se blogba, se újságcikkbe, de még iskolai oktatásba sem való. A szexuális nevelés feladatai a családra, a szülőre várnak. Minden más magamutogatás. Közben újragondolva az esetet. Mária valószínűleg egy éretlen fiatalember. De nem zárom ki, hogy egy exhibicionista nő. Mindkét esetben az említett blogbejegyzés szerintem egy fantázia termék vagy legalábbis egy sokkal egyszerűbb történet kiszínezve.

175135 2010.09.05. 08:52:31

kedves Jus.....elmesélem Neked életem egy rövid szakaszát. Mindössze másfél éves periódus volt a 8o-as évek végén. Egy válás után voltam,annak minden örömével-bánatával, egyedül, Moszkvában ,kiküldetésben.. A képviselettől nem messze laktam a hires moszkvai Kutuzov sugáruton,pár tömbre a hiresen-hirhedt Ukrajna szállodától. Félre ne értsd..ne henci......a sztori. Középkoru, viszonylag jósvádáju bajuszos magyarként, megkülönböztetett rendszámu kocsival,viszonylag jól fizetett kiküldöttként bizony akkor is tapadtak a csajok ,ha nem nagyon voltam ráhangolódva a dologra. Az első hónapokban élveztem a tulkinálatot és éltem is a lehetőségekkel és az akkori kiszolgáltatottsággal,ami jellemezte ezeket a lányokat,hölgyeket. Azután ,hogy magam mögött tudhattam néhány tucatnyi alkalmi és kevésbé alkalmi kapcsolatot hamarosan azt vettem észre magamon,hogy nem vonz a friss husi......DDDD.Már elnézést. ...DDD Egyre inkább a kapcsolat emberi vonzatai irányában próbáltam elmozdulni a szexualitás nyilvánvaló igénye mellett ,aztán ugy egy év után már teljesen leállitottam magam ezekről az alkalmi ismeretségekről. Valahogy eltünt belőlem a dolog vonzása. Máig sem értem miért, illetve később megértettem. Csaknem két év egyedüllét után ismerkedtem meg jelenlegi nejemmel.Egy utcai malőr kapcsán, amikoris majdnem elütöttem a böröndjét a pályaudvar parkolójában. A böröndnek nem lett semmi baja, az asszonynak viszont igen. Máig életem hü társa.... Szóval franc se érti ezt a szexuálpatológiát, amit müvelünk mi emberszabásuak....DDD

44711 2010.09.05. 09:27:25

Kedves Jus ! Jó kérdés és valószínűleg csak a szerző aga tudja a választ.Férfiként csak azt mondhatom, szerintem egy férfi írja. Én sok nőt ismertem, ismerek, akiknek a szexualitáshoz, az erotikához egy nagyon közvetlen és nyílt viszonya van , lehet, hogy sokkal többet tapasztaltak, mint a tisztelt szerző. 1. Ha a szöveget megnézed, akkor látod, hogy itt a történések tökéletesen csak abból a szemszögből látszanak, amelyeket a férfiak jegyeznek meg valamiből. 2. Az egészből minden "vagánysága " ellenére valamiféle tapasztalathiány árad.A technikai részéletek leírása is infantilis. Az, hogy sokan keveset tudnak a másik nemről, csak arra vezethető vissza, hogy a legtöbbeknek nincs elég tapasztalata. mert alapban igazad van, vannak nők, akik számára a szex sokkal fontosabb, mint a férfiak átlagának és olyan vadak benne, hogy az ember alig hinné.Van, akiknek nem kell érzelmi előjáték, van , aki anélkül el sem tudja képzelni.Szerintem a nők egyharmada nagyon is el tudja képzelni a kifejezetten testi szerelemet , a szexet úgy, hogy szinte kiköveteli. Így igazából az alapbeállításban nem sok különbség van férfiak és nők között, akkor sem, ha mindez másképp nyilvánul meg. De egy biztos, ezt megfigyeltem:..aki nagyon sokat beszél róla, annál valami nem stimmel. De az is igaz: amíg bármelyik része tabuizált, addig mindig lesznek görcsök is. nehéz kérdés, de egy bizonyos tapasztalat-mennyiség után az ember nagyon könnyedén tud bánni vele.Szerintem ez is olyan, hogy tenni kell és belejön az ember...:-) Üdv:CL..................

16338 2010.09.05. 09:49:22

Anton, nálad természetes, hogy ebben a kérdésben a mélyen konzervatív álláspontot képviseled. Ugyanakkor - kérlek, ne haragudj meg ezért - miközben szigorúan kerülnéd a médiákban a nemiséget és szexualitást ( összefügg, de nem ugyanaz) - mégis elolvasod, azaz érdekel az emberek viszonya mindehhez. Akkor ez hogy is van?? Mária szerintem tapasztalat nélkül provokál, ha férfi, ha nő, szerintem lelke mélyén nagyon szeretne megélni ilyen kalandokat, vagy nagyon is undorodik tőle. Egyszerűen nem tudja hová tenni gondolatait, képzelgéseit,és eppen ez az, amihez vezethet, ha nem beszélünk róla, ha nem normális téma, nem trágárul, pornóként, és nem agyonhallgatva, romantikus lányregényként. kéne kezelni, hanem valahol középúton, természetesként. Én így gondolom.

16338 2010.09.05. 10:01:39

Csakajobb, az utolsó mondatod, ami jól összefoglalja, szóval a franc se érti. Annyi minden van ezen a területen, amit az emberek nagy része nem ért, sem önmagából, sem az ellenkező nemből, holott mennyivel egyszerűbb lenne érteni és tudni általánosan. Nem személyekre vonatkoztatva, hiszen kell egy kis titokzatosság, csak elméleti szinten. De az elméleti részt is sztereotípiákba csomagolják/juk.

16338 2010.09.05. 10:23:06

Kedves CL! Én is úgy gondolom, hogy az említett írás fantázia terméke. Azt írod, bizonyos tapasztalat után az ember könnyedén tud bánni vele, ezzel így egyetértekek, így van. Csak a problémát ott látom - és ezt már többször elmondtam - ha az alap hozzáállás nem természetes, márpedig ahol az elsődleges ismeret pornóból és romantikus lányregényekből jön, az nagyon elviszi valamiféle morbiditás felé az alanyt, akkor az egészséges tapasztalatszerzés sem működik, akkor a totál gátlástalanság, vagy a drasztikus gátoltság alakul ki, és azt leküzdeni már embertelen nehéz feladat lehet. Ezért nem kéne már a kisgyerekeknél sem tabuként kezelni, aztán pedig a köznyelvbe, közgondolkodásba is be lehetne vinni, mint normál témát. Itt nem arról beszélek, hogy bulvárszinten kitárgyalni az intim viszonyokat, éppen hogy ezt elkerülendő kéne megtalálni azt, hogy ne búlvár, de ne is orvosi témakörbe tartozzon. üdv, jus

175135 2010.09.05. 18:42:20

Amugy gyerekek én azt mondom.Irigykedni és tanulni sosem késő. ...DDDD
süti beállítások módosítása