jus archiv

jus archiv

Jobbik és ballik

2015. március 23. - jus blogja

 

Miért?

 

 

Engem komolyan érdekelne, miért lehet ma - még - a második legnépszerűbb formáció a Jobbik? Ma még, hiszen ha a tendenciák nem törnek meg, egy-két hónap és lekörözi a kormányzó Fideszt.

Miért nem tud sem az álbal, sem a szélbal, sem valamelyik liberális párt válaszokat adni azokra a konkrét kérdésekre, amik a szavazókat foglalkoztatják. Vagy nem akarnak választ adni? Nem tudom.

Az nem válasz, hogy legyen kommunizmus, ha kell erőnek erejével, ha kell erőszakkal fenntartva. Mert ezt senki nem kérdezte és ezt valószínűleg a nagyon nagy többség elutasítaná, de komolyan ilyen ma fel sem merülhet a fejekben.

Itt a nyakunkon a szabadkereskedelmi megállapodás az US-el, de a Jobbikon és az LMP-n kívül még egyetlen párt sem mondta el erről a konkrét véleményét. Némán kussolnak, akár a szélbal.

Akkor ne lepődjünk meg, ha ilyen népszerű a Jobbik. Szakemberek segítik és a szakpolitikájuk kimagasló. Sokkal inkább ezekre kéne figyelni, és amit csak lehet átvenni tőlük. Rasszisták? Antiszemiták? Kissé feltűnőbben, mint a többi párt? Igen. Így van. De ez nem vonatkozik a szakkérdésekre adandó válaszaikra.

Ha nincs alternatíva, ha nincs más olyan párt, aki egyáltalán foglalkozna a mindenkit, nem csak egy-egy báziscsoportot érintő és húsbavágó kérdésekkel, akkor nem kéne ezen úgy felháborodni.

Sokkal inkább azt kellene mondani, ebben és ebben a szakkérdésben nagyon is igaza van a Jobbiknak, de hát, ha valaki ezt mondja, például Schiffer a TTIP-ről, akkor egyből kap hideget, meleget, és ellehetetlenítik.

Ez lenne a ballik? Szépen vagyunk.

 


A bejegyzés trackback címe:

https://jusarchiv.blog.hu/api/trackback/id/tr558336548

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

336586 2015.03.23. 16:18:18

A kérdés nagyon jó. Az én válaszom az, hogy szándékosan úgy szervezik, a fontos kérdésket le lehessen nácizni.

27518 2015.03.23. 16:34:29

Jus, nagyon jó, egyszerű és világos kérdéseket teszel fel, remélem mindenkinek világos, nem magyarázza félre, és őszintén tud válaszolni. Szerintem azért népszerűbbek a többi párthoz képest, mert a sok igazságtalanságot próbálják orvosolni, amibe belekeveredtek a többi pártok. Még nem tudták a Jobbikra bizonyítani, hogy ők is lopnak, csalnak, hazudnak, de ez csak idő kérdése. A Jobbik sok magyar lelki sérelmet orvosol, amikor „magyarkodnak”. Joggal érezhetik a magyarok, hogy értük harcolnak, amikor pl. kiállnak a hazaárulás ellen. Csak azzal szúrják el, hogy mindent túlzásba visznek, pl. a holokauszttagadás, ezért viszolyogtam tőlük. És pont ezt tartom a baloldalról is. Szélsőségessé váltak, főleg a mostani ellenzékben, hasonlóan fasiszta jelleget ölt a megnyilvánulásuk. Erőszakkal akarják eltávolítani a kormányt, és többségi szavazókat agymosni. A Fideszt azért éri be a Jobbik, mert nem kezeli az emberek érdekeit, nagy a társadalmi különbség, és a KDMP is elgyengíti a hadviselésüket a középkori „nevelési” módszereivel. Az álbal és szélbal nem a nép, a többség érdekét képviseli, eleve nem tud adni megfelelő válasz a bajokra. A kommunista szellem erőszakolása pont ilyen fasiszta megnyilvánulás, mint amiben túlzásba esik a Jobbik is. Nem véletlen támadják a Jobbikot és az LMP-t a szabadkereskedelmi megállapodásban, mert az álbal és szélbal idegenek érdekét képviselik, akiktől bakisist kapnak.

16338 2015.03.23. 16:49:40

1. Napos, az is előfordulhat, de gondolod, hogy az összes párt - akár parlamenti, akár parlamenten kívüli - egy követ fúj? Hogy sem a rendszerkritikusok, sem a szélbal nem foglalkozik ezekkel a kérdésekkel akár blogokban, fórumokon, akár face-csoportoknál, az miért van? Mind nem lehet az atlantisták, vagy a háttér hatalom (globális tőke) zsebében! Vagy annak hívei és fizetett szolgái ott lennének mindenhol lecsapni?

251002 2015.03.23. 16:54:08

Kedves Jus! A szakpolitika erősségében én nem vagyok olyan biztos. Ezt én úgy értem, hogy - bár én igazat adok nekik, de - nem elég tekintélyes a szakember háttér, azaz el lehet bagatellizálni az abszolút jogos és ésszerű felvetéseiket. A véleményedben teljesen igazad van! A szégyen fog el, na nem azért, hogy az "álbal" semmit nem képvisel ezekből a kérdésekből, mert nem is képes rá, hanem azért, hogy a radikális baloldalra nézve is igaz az állításod. Azaz nincsen sehol... A béka seggében (vagy alatta) vagyunk! Zsuzsástul, Cuba Libréstül, velem együtt... Ilyen szempontból úgy kell, hogy gondoljam, a kommunisták maradvány-pártjai tényleg nem egyebeket takarnak, mint "kriptokommunistákat". Nagyon sajnálom ezt a kijelentésemet, de vélhetően végnapjaikat élő "fogatlan oroszlánokról" van szó, akik becsületesen kitartottak az eszméik mellett, de megújulásra nem képesek, és nem képviselnek nagyobb erőt, mint amit "nyuggereknek" nevezünk. A TGM-féle "modern" baloldal pedig a másik paródia, a "nemzet lelkiismerete", a fontoskodó "entellektüel", a maga 20 fős kis rajongó egyetemista csoportjával. Kabaré az egész... Összességében a valódi baloldal sehol NINCS! Ez egy ténymegállapítás. Ami baloldali gondolat meg felmerülne egyáltalán a mai világban, azt pedig A DOGMATIKUS MARXISTÁK ÉS A SZTÁLINISTÁK VERIK SZÉT! Mert nehogy már egy újonnan jött valaki, egy "jöttment" okosabb legyen! Ez a kivagyiság jellemzi a radikális baloldalt is. Ami nem több, mint 2-3 ember összesen - itt, a NolBlogon. Igen! Sajnálatos módon a helyzet valóban úgy jellemezhető, hogy a radikális jobboldal az egyetlen, amely valós rendszerkritikát fogalmaz meg. Ez az oka a szélsőjobb fantasztikus térnyerésének! A baloldal pedig, mindnyájunkat beleértve, engem is, szégyellhetjük magunkat!

251002 2015.03.23. 16:55:21

Ja, és előző kommentemhez hozzátenném, hogy ezt nem szervezi semmilyen nyugati titkosszolgálat. Ezt mi magunk vertük szét. Itt már beavatkozni sem kell...

16338 2015.03.23. 16:58:02

2. Only, én már akkor megdöbbentem, amikor a föld-törvénynél egyetlen normális alternatíva el nem hangzott, még az álbal is azt dünnyögte, jöjjön csak a földjeinket megvenni a "működő tőke". Döbbenet. az energia kérdést sem vitatják szakszerűséggel, a devizahitelek kérdését sem. És nekem legfájóbb, a földtörvénnyel egyenrangban, hogy a szabadkereskedelmi megállapodásról némán kussolnak. Oké, hogy a nagyobb formációk agyonhallgatják, de itt a nolblogbon sem olvasok róla, se máshol. Egyszerűen hihetetlen, hogy magukat baloldalinak mondók így odadobnák a jövőnket.

336586 2015.03.23. 17:01:13

3. Ez úgy müködik, mint ahogy az átkosban is. Akiket odaengednek, azok pontosan tudják, mit szabad és mit nem. Az önkontroll müködik. 1x persze ki lehet törni, de akkor elvész az egzisztenciája. A kisembereket pedig kézben tartják. Nem csupán Mo-on van így, az egész nyugaton. Vannak persze késö esti müsorok, dokumentumfilmek, ahol kielégítik az elégedetleneket is. De az nem a politika, a döntéshozás. A világot szervezik, nem csakúgy müködget. A CIA már tudományosan szervezi életünket. Gondolod, a facebook "sikere" véletlen? De visszatérve, nem gondolom, hogy a Jobbikban mindenkinek elmagyaráznák, mit kell tennie. Elég a néhány köpködönek. Orbán egy kicsit kilóg a sorból, kap is eleget. Ez nem tervirányításos rendszer, áttételes a szabályozás. Mint a gazdaságban. Hari Sheldon irígykedne, ha látná, mire képesek manapság. Orwell meg szörnyülködne, ezt maga se gondolta volna.

336586 2015.03.23. 17:03:21

5. Biztos vagy benne? Osszi pl.?

251002 2015.03.23. 17:06:23

RE: 2. Only 2015. 03. 23. 16:34 "Az álbal és szélbal nem a nép, a többség érdekét képviseli, eleve nem tud adni megfelelő válasz a bajokra." Az álbal nem a nép, ez tiszta sor. Szélbalnak én a sztálinistákat nevezném. Ez nem azonos a radikális baloldallal. A radikális baloldal a népet szeretné képviselni, csak - lévén értelmiségiek - még nem találták meg az útjukat a néphez. Például én - innen, Írországból. Másról meg nem is tudok itt, a NolbLogon.

16338 2015.03.23. 17:09:11

Alex, az elmúlt években te voltál itt az egyetlen, aki a nagy többség érdekének megfelelően szóltál - ha csak aprót is - a földtörvény kapcsán. Neked vannak felvetéseid, konkrétumok. Az összes többi magát baloldalinak nevező csak lózungokkal jött és jön, téged pedig jobb esetben ignorálnak, de a mai Cuba Librénél (???) maga volt az aljasság ahogy letámadtak. Azért a Jobbik háttér szakembereit, tanácsadóit, program-kidolgozóit és nem nevezném jelentékteleneknek, csak agyonhallgatottnak. Csath, Hossó, Kepli, Ágyán, stb...úgy hirtelen. Biztos vagy benne, hogy a magukat baloldaliaknak mondók közül sokan nem kifejezetten provokátorok?

251002 2015.03.23. 17:13:14

RE: 8. napos 2015. 03. 23. 17:03 Én abszolút jóindulatú és szinte naiv ember vagyok. Az egyszerű butaságot elképzelve is magyarázni tudom az ilyen magatartást.

27518 2015.03.23. 17:14:58

6. Jus, olvastam már többször itt, hogy odadobnák az országot, legyen minél rosszabb, az EU is minél keményebben szankcionáljon, hadd vesszen a magyar érdek, mert vele a Fidesz is bukik. És a nolblog, hát ez külön posztot megérne, hogy milyen embertelen módszerekkel baloskodnak a nagy demokratát. De te ismered, mennyi régi blogos hagyott fel ezzel a baloldali portállal, aki egyáltalán megmaradt becsületes balosnak. De jó volt olvasni Toszmegosztist, Bástya elvt.... Igen, a működő tőke szépen hangzik, csupán rabszolgákat nevel belőlünk.

251002 2015.03.23. 17:21:08

RE: 10. jus (szerkesztő) 2015. 03. 23. 17:09 Bevallom, hogy a Jobbik programját én nem ismerem olyan részletességgel, hogy véleményt tudnék formálni róla. Ebben nyilván szerepe van annak, hogy az ember eleve leereszti a redőnyt a neonáci eszmék elől - védekezésképpen. De ez legyen kritika is egyben a szélsőjobbnak! Nekik érdekükben állna, hogy a neonáciktól elhatárolják magukat. Mert ha neonácik, akkor én a hallócsatornáimat is berekesztem. Mellesleg egyáltalán nem vagyok benne biztos, hogy a magukat baloldalinak mondók között nincsenek provokátorok. De én egy naiv ember vagyok, én magamat adom mindenkinek.

27518 2015.03.23. 17:23:41

9. aLEx én úgy tapasztalom, hogy radikális baloldaliként velem szót értesz, mert én is értelek, és sokat tanultam tőled meglátásokban. Már annyiszor mondtam, hogy nem értek a politikához, gazdasághoz, de amilyen logikusan elmondod, és érvelsz, magyarázol, az nekem világos, és igaznak látom.

16338 2015.03.23. 17:51:21

7. Napos, úgy hat-hét évvel ezelőtt, amikor még a bloggazda hozzáfért ahhoz, milyen ipről cím és milyen országból olvassák a bejegyzéseit - akkor elég sok Jobbik kritikus írásom volt - minden nap tíz percenként nem beazonosítható ip-ről, az államokból ellenőriztek. Érdekes volt. Kipróbáltam, ha közömbös témákról írok, de nem egyben írva a francia , hanem szünet hagyva a n után, megháromszorozódott az ellenőrzés, erről akkor írtam is. Aztán voltak még egyéb furcsaságok is. Nem viccből harakiriztem akkor a régi bejegyzéseim, és tűntem el egy időre. Nem tudom, jogos volt-e a félelmem, de nem kívánom senkinek, amit akkor átéltem. Pontosan az áttételek miatt nem tudhatja az ember a mozgató szálakat és indítékokat pontosan beazonosítani. Mindennek akár az ellenkezője is igaz lehet. Félelmetes.

16338 2015.03.23. 18:01:18

12. Only, nekem az tetszett, hogy volt aki úgy dörgölődzött Toszmegosztishoz, hogy már-már gusztustalan volt. Aztán pedig jóval később amikor más nicken írta ugyanazt, mint régen, akkor ez a dörgölődző olyan mocskos módon támadta minden egyes írásánál, hogy hüledeztem, azzal a módszerrel, amit te is megismertél és már Alex is. De valóban a jóérzésű bloggerek, bloggerinák régen távol vannak. Bár olvasni szerintem visszajárnak és szörnyülködnek. Most itt a mocsok az úr, meg hát, akinek személyes jóbarátja a nol főszerkesztő-helyettese, meg egy sereg újságírója....az addig tud is uralkodni, míg a tulajdonos hírét nem veszi ennek a naaaaagyon demokratikusságnak.

27518 2015.03.23. 18:04:17

15. Jus, azok az idegen IP számok azt jelentették, hogy proxi szerveren keresztül kommenteltek hozzád, hogy ne nyomozhasd le az IP címüket. Látod, mivel kellett már akkor is védekezni itt a nolblogon, hogy ne tudjanak utánad nyúlni az IP szám alapján? Nekem elképesztő volt tapasztalnom, ezeket a kegyetlen támadásokat a blogolók ellen.

16338 2015.03.23. 18:06:13

13. Alex, én sem olyan nagyon pontosan ismerem, de arra ügyelek, hogy minden oldalról tájékozódva legyek. A Nol, a Mandiner, az Alfahír és most már a MN, legalább ennyi. Az Alfahír nem tűnik túl vadnak, enyhe rasszizmus talán, de azt be lehet tudni szókimondásnak is. Minden esetre ők tájékoztatnak a Jobbik elképzeléseiről, tudom, ez kevés ahhoz, kivessézzen az ember egy pártot, de most ennyire futja időből és energiából.

16338 2015.03.23. 18:12:55

17. Only, én nem a kommentelők ip-jéről beszéltem, hanem az olvasókról. Akkor még ahhoz is hozzá lehetett férni. Most a hozzászólásoknál lehet csak tudni. És érdekes dolgokkal szembesül az ember néha.

283005 2015.03.23. 18:14:40

A szabadkereskedelmi megállapodást hiába is ellenezné akár a teljes magyar politikkai paletta egységesen Mert ha csak magyarország ellenzi a többi ország rábólint akkor azt fogják mondani hogy mehetünk a fenébe lépjünk ki az unióból Az meg külön érdekes hogy azok akik Paks2 ügyében habzó szájjal az átláthatóságot követelték érdekes módon most a szabadkereskedelmi megállapodás kapcsán lapulnak mint szar a fűben Pedig ezerszer nagyobb horderejű ügy mint Paks !!! Most nem gond hogy egy szót nem lehet tudni miről folynak a tárgyalások? Azt meg tudja mondani valaki hogy egyáltalán mikor és ki tárgyalt? Paksról népszavazást akartak? Erről lesz európai szintű népszavazás ? A lófaszt mama

27518 2015.03.23. 18:18:29

19. Jus, igen, mondhattam volna az olvasókra is a titkosítást, mert a proxi úgy működik, hogy belépsz az oldalukon egy idegen IP címre, és azon keresztül olvashatsz, kommentelhetsz.

16338 2015.03.23. 18:25:29

20. Kimitake, nagyrészt én is úgy gondolom, ahogy írtad. Bár azért megjegyezném, hogy van egy-két ország, akik nagyon ódzkodtak, csak erről nem írnak a lapok. Ha három-négy volt szoc. tömbös vagy periférikus ország össze tudna fogni és nem aláírni, akkor ez járható út lenne. Elvégre az unióból talán csupán a németeknek és a franciáknak nem fűződik ellenérdeke a megállapodáshoz. Igazából, ha valaki megszervezné, hogy uniós népszavazás tárgya legyen, akkor annak már hinni is tudnék...mértékkel. De hol olvasol erről?? Agyon van hallgatva, pedig itt van az a pont, ahol derékba töri európát az us.

27518 2015.03.23. 18:34:49

16. Jus, nekem személyes előnyöm nem fűződik, hogy bárkinek a pártjára álljak, csak a hülye erkölcsi elkötelezettségem visz a sírba. Annyira szeretném, ha az emberek nem árulnák el hazájukat, ha nem kellene csalódnom emberségükben. Már sokat gondolkodtam azon, hogy a szocializmusban felnőve, és csak előnyöket élvezve, szociális területen tevékenykedő, szociálisan érzékeny, miért toporzékolok az itteni helytől. De nem tudtam más magyarázatot találni magamban, mint az igazságérzetem berzenkedése, és a megalkuvásra képtelenségem. Nem bírom elviselni, ha félrevezetik az embereket, borsódzik a hátam ezektől.

337230 2015.03.23. 19:05:49

Kell minden országban egy erős antiliberális erő. Ez egyes országokban szélsőbalos, másokban szélsőjobbos szinezetű. A Jobbikot sajnos utálom, mert a múltba réved, s nincsenek a mára válaszai. A francia Nemzeti Front viszont egy komoly, újjobbos, antiliberális párt. A Fidesz is mára antiliberális lett, de a sok hibájából a Jobbik kamatozik.

336586 2015.03.23. 19:10:32

20. kimitakevolt 2015. 03. 23. 18:14 Dehogy, leváltják Orbánt egy bérencre, aztán annyi.

70185 2015.03.23. 19:21:29

Úgy gondolom hogy a Jobbik begyűjtötte azokat,akiknek elegük volt a "baloldalból" és a Fideszből. Ezeket az embereket nem érdekli hogy egyes húsbavágó kérdésekről mi a véleménye az említetteknek,mert tudják hogy hazudnak. 25 év alatt ezt tapasztalták. Mindegyik párt nagyon okos dolgokat mond,de csak ellenzékben. Ha kormányzati helyzetbe kerülnek,akkor meg jönnek a baromságok. Csak az az érdekes hogy ezek a baromságok jól fizetnek nekik. Bogár László közgazdász kb 3 éve elmondta hogy az átlag életszínvonal elérte az 1978-as szintet. 2012-ben,25 évvel a rendszerváltás után. Nagy eredmény. És hogy a Fidesz még a "legerősebb",az annak köszönhető hogy a híveik nagyon sokáig kitartottak mellettük,mert a "baloldalt" még náluk is jobban gyűlölik. De az utóbbi idők eseményei egyre több hívőt riasztanak el. És egyre nő a pártot nem választók,és a Jobbik tábora.

27518 2015.03.23. 19:35:54

24. maxval én is utálom ezt a sok múltba révedést, a többi párt és téveszmés is állandóan csontvázakat állít példaképnek, ahelyett, hogy közülük támadna élő példakép. Néha arra gondolok, hogy a Jobbik még nem nőtt ki a videó játékozás korából, pufogtatnak gombokat nyomogatva. Valakik elkenhetnék a szájukat, hogy felnőjenek.

27518 2015.03.23. 19:47:17

26. hapsi valóban begyűjtötte a Jobbik, a bal és Fidesz oldalról, látva a sok igazságtalanságot. Ismerek baloldaliakat, akik feldühödve inkább a Jobbikra szavaztak, mert a Fideszt nem akarják.

14479 2015.03.23. 20:47:43

T.-képpen szellemi kútmérgezés amit művelsz. Gondolom, a hitleristák sem azzal kampányoltak hatalomra kerülésük előtt, hogy ők majd emberek millióit küldik gázkamrákba. Márpedig a jobbik (neo)náci párt! A ballik meg csak a neonácik szótárában létezik.

16338 2015.03.23. 20:53:15

23. Only, én magamat soha nem soroltam a baloldalra, de mégis a hideg ráz attól az érzéketlenségtől, amit itt tapasztalok. amikor először találkoztam azzal a határtalan önzéssel és érzéketlenséggel a kevésbé szerencsésekkel szemben, ledöbbentem. Amikor az alamizsnát adnák nekik, az egyben azt is jelenti, hogy "csak tudják hol a helyük, de dobunk a morzsákból, hogy kussoljanak", mert egyenlő esélyről szó sem lehet. Ha valaki a szociális szférában dolgozott, mint írod magadról, akkor pontosan tudod, a segély, segítség azt eredményezi, hogy a helyzet állandósul, a szegénység generálja így önmagát.

16338 2015.03.23. 21:01:45

24. Max, én igazából a Jobbik szakpolitikáját tartom elfogadhatónak. Az egész biztosan antiliberális. Mint említettem volt, a földtörvénynél, a devizahiteleknél, az energiahelyzet megoldási képleténél, és a legfontosabb, a szabadkereskedelmi megállapodásnál kidolgozott véleményük, programjuk véleményem szerint teljesen elfogadható és előre mutató, igaz antiatlantista is.

16338 2015.03.23. 21:05:35

26. Hapsi, nagyjából el tudom fogadni, amit mondasz, leegyszerűsítve így igaz. Csak miért kell ennek így lenni? Miért csak a Jobbik ad válaszokat?

16338 2015.03.23. 21:15:31

29. Pare, üdvözöllek, szép estét. Mélyreható elemzésed még tanulmányozom, ami arra vonatkozik, miért csak a Jobbik ad a szakkérdésekre (földtörvény, energiaügy, mezőgazdaság, szabadkereskedelmi megállapodás) érthető és magyarországi polgárok érdekeit nem sértő válaszokat adni? Miért nem képes erre egyetlen ál, szél, vagy rendszerkritikus baloldali tömörülés sem? A Jobbik szerinted neonáci, én ezen nem vitatkozom, miért is tenném? A DK meg neoliberális. Az emeszpé meg álbal. És? A lényeg az lenne, hogy megoldást találjanak a fontos, húsbavágó kérdésekre. Az én szótáram olyan, ha van benne jobbik, van ballik is, ha én ettől leszek számodra neonáci, akkor mi van? Sírjam össze magam?? (Voltam én már zsidó faszkalap is, és???)

336586 2015.03.23. 22:35:37

29. Pare 2015. 03. 23. 20:47 Márpedig ez gyenge. A rendszerváltás liberálisai se árulták el, mit akarnak. Valami szociális piacgazdaságról hazudoztak.

328387 2015.03.23. 23:04:24

Kedves Jus! A nácikat 56 kapcsán a liberálisok engedték kimászni a pöcegödörből azzal, hogy kiradírozták a nyilas vagy SS múltjukat, igaz forradalmároknak becézték őket, és együtt üléseztek velük. Aztán csatlakozott csak be a többi párt. Az MDF Csurkával, minden skinhead anyjával, Király B. Izabellával, Torgyán kisgazdái, meg a többiek. Utoljára a Fidesz Vonával és a Fidesz gyűléseken nyilaszászlót lengető nácikkal. A Nácipártnak csak azzal kapcsolatosan van véleménye, ami beilleszthető a náci propagandába. Ugymint: zsidó földvásárlás, zsidó betelepülés, cigánybűnözés, nemzetközi zsidó plutokrácia politikai és gazdasági befolyása, stb. stb. stb. Ezt csak a nácik nevezik gazdasági szakkérdések tárgyalásának. Ezek valójában csupán a nácipropaganda régi kulcskérdései. Semmi több.

16338 2015.03.24. 00:11:59

35. ZorróAszter, ne kényszerítsen arra, hogy próbáljam védeni a Jobbikot!! Én csupán azt látom, miért választják egyre többen ezt a pártot és miért nem látnak alternatívát. Nem viccből próbálok én is tájékozódni, amennyire lehet. A Jobbik propagandájában, mi több, még apró betűs leirásaikban sem bukkantam olyanra, hogy zsidó földvásárlás, zsidó betelepülés, és a többi. Bár cigánybűnözésről olvastam náluk, háttérhatalmi befolyásról is, de ezt soha, még csak célozgatás szintjén sem zsidó gazdasági befolyásként említették. Teszem hozzá gyorsan, hogy öt-hat éve még más volt a kommunikáció. De nem is ez a lényeg, ne tereljünk. Ángyán programját mez.gazd ügyben beépítették sajátjukba, úgy veszem észre, Ángyán tanácsokkal is segítheti őket ez ügyben. Szeretem hallgatni a higgadt elemzéseit Hossó Andreának, aki szintén szaktanácsokkal segíti a Jobbikot, és így tovább. Árulja már el nekem kedves ZorróAszter, ezekben mi a nácipropaganda?? És árulja már el nekem, más párt hol tárgyalja a fontos kérdéseket? Nézze, javaslom, írja be a youtube keresőbe, hogy Hossó és hallgasson bele bármelyikbe. És ne engem győzködjön, hanem azokat a bal, szélbal, álbal, rendszerkritikus bal és így tovább tömörüléseket, akik tojnak a választókra, fogalmazzák már meg ők is, hogy mit akarnak mondjuk a szabadkereskedelmi megállapodás ügyében, vagy hogyan tudják visszavenni a földet abból a kategóriából, hogy tőke.... Egyet értsen meg, már annyi mindent és mindenkit lenáciztak (lásd engem is kicsit feljebb Pare) akik adtak valamire való válaszokat, vagy egyáltalán kommunikáltak a néppel, hogy lassan - és ezt komolyan mondom - azt érzik a "népek", a náci pozitív töltetű szó. Egyszerűen észre kell venni, hogy kontra produktívvá vált a folytonos nácizás. Meg aztán valami konkrétum kéne hozzá....

336586 2015.03.24. 00:59:56

36. jus (szerkesztő) 2015. 03. 24. 0:11 Zorró a típuspéldája, aki megeszi a trükköt. Amit a Jobbik megemlít az nácivá válik, az nem felvállalható. Így aztán kommunistaként a harácsfizetés sem zavarja. De a dolog messzebbre nyúlik vissza. Hitler is hazudta a szocializmusát, aztán mégis emiatt nem lehet baloldal. De még ebben is van egy kanyar, hiszen ha Hitlernek szocializmusa volt, akkor az baloldali volt. A Jobbik - meg a hozzá hasonlók - pedig Jobboldaliak. Nagy katyvasz ez. Közben pedig kilopják Sorosék(is) a szemünket. De nem lehet fellépni ellene, mert akkor nácik vagyunk. Ugye.

328387 2015.03.24. 01:06:44

Kedves Jus! Az dicséretes, hogy nem olvas kuruc.info-t, de akkor ezek szerint Ön nem olvas újságot, és nem néz tévét sem. Nem hallotta például az időről-időre felbukkanó hírét a Solymárra betelepítendő zsidók ügyéről, nem olvasta a tüntetéseken a "Foglalod a kurvanyádar" plakátokat, és a "Magyarföld" témák egyéb kifejtését. És még sorolhatnánk. Azt, hogy kormányzásközelbe kerülve kerülik a náci szakkifejezéseket és náci retorikát, az egyáltalán nem olyan csodálatos. Ugyanis mint tudjuk, a párizsi békeszerződés megsértése már az is, hogy a Nácipárt egyáltalán működhet Magyarországon. Ugyanis bármelyik szövetséges beleértve Oroszországot bevonulhatna Magyarországra érvényesíteni a párizsi békeszerződés tilalmát. Fenntartom, hogy a Nácipárt kizárólag olyan gazdasági szakkérdésekkel foglalkozik, amelyek beilleszthetőek a hagyományos náci propagandába. És ha nem is alkalmazza nyíltan ezekkel kapcsolatosan mindig a náci műszavakat, attól még mindenki érti, hogy mely szavakat mire kell behelyettesíteni. (Galiciai jöttmentek, kettős állampolgárok listázása, cigánykitelepítés, illetve fallal körülkerített gettó, stb. stb.) Mert arra azért ügyelnek, hogy ebben semmi félreértésnek ne legyen helye. "Árulja már el nekem kedves ZorróAszter, ezekben mi a nácipropaganda?? És árulja már el nekem, más párt hol tárgyalja a fontos kérdéseket?" Nevezze meg a konkrét kérdést, és én megmondom, például az MSZP mit mondott róla, és megkeresem Önnek, hogy melyik echte Hitler szöveg mai adaptációja.

328387 2015.03.24. 01:32:23

37. napos 2015. 03. 24. 0:59 Valóban kell hozzá némi szellemi deficit, hogy valaki ne vegye észre, hogy nem mindegy, hogy Teréz anya mondja, hogy szereti az embereket, vagy egy kannibál. Vagy egy ovónéni, hogy szereti a gyerekeket, vagy egy pedofil. És mondjuk a szocializmusról hogy Hitler vagy mondjuk Jean Jaures beszél.

16338 2015.03.24. 08:43:25

37. Napos, azért ez nem ennyire jellemző máshol, itt, a nolblogon uralkodik csak ilyen mértékben ez a furcsaság. Tehát a mértékben érzek különbséget. A katyvaszt pedig - én ebben biztos vagyok - direkt állítják elő, hogy semmiben ne lehessen biztos az ember. Csak le kellett másolni a bábeli zavarodottságot. Írtam én - csak nem helyeztem ki a főoldalra - arról, hogy képtelenség a bajok gyökerét feltárni, mert máris antiszemitává változtatnak. Valami fixa ideája az álbalnak, szélbalnak, ballibnek, hogy ha a globális tőkét, a háttér pénzügyi és gazdasági hatalmat teszi felelőssé az ember, akkor zsidózik. ( Ezt ők úgy fejezik ki "...tudjuk kik..." pedig ezt a tudjukkikezést is ők találták és tálalták fel) Pedig egyértelmű, hogy ebben az esetben ők zsidóznak.

336586 2015.03.24. 08:55:20

40. Engem a zsidózás nem zavar jobban, mint pl. "a feltételezett muszlim terroristák" szöveg. Nem véletlen, a Rotschildok vagy Soros büneiröl - cselekedeteiröl - , vagy Izrael rémtetteiröl beszél az ember, akkor mindjárt antiszemita. Pedig a származás csak az ö szemükben fontos, tölem lehetnek pirézek is, akkor se kapnak menlevelet. Szóval csak azt akarom mondani, a valóságot nem érdemes eltagadni, mint a Napot sem, jobb ha az ember a napos oldalon marad. Láthatod itt Zorrónál már megint, neki az ország vezetöinek az állampolgársága az listázási kérdés. De gondolom, nem a román állampolgárság eltitkolhatóságát akarja támogatni. Olyat csak szellemi deficittel lehet gondolni, hogy a bünöket egyformán kell kezelni mindenkinél.

16338 2015.03.24. 09:03:30

38. ZorróAszter, valóban nem olvasok kurucinfót, alkalmasint, nagyon ritkán, beleolvasok a barikádba egy-egy interjú erejéig, de az Alfahíreket olvasom nap, mint nap ami Jobbikos kötődésű. Mint ahogy a Nolt is, ami pedig neoliberális irányúltságú, és kifejezetten atlantista. Nos, én az Ön által említetteket nem olvastam, kivéve azt, hogy a parlamenti képviselők kötelesek legyenek a kettős állampolgárságukat nyilvánosságra hozni, ezt előbb egy Jobbikos, majd egy MSZP-s képviselő indítványozta. Ezzel nincs is gond. Jogosnak érzem a felvetést, de nem csak izraeli, hanem minden kettős állampolgárság esetén. Antiszemitizmus mindenhol van, egy alacsony szintig természetes - a rasszizmus is ilyen, és az is, hogy minden ország a magáét érzi jobbnak, védendőnek, a francia elsősorban francia terméket vásárol, a német németet, de sorolhatnám végtelenségig - csak ne váljon kirekesztővé és megbélyegzővé. Véleményem az, hogy a Jobbik a többi pártnál kissé jobban antiszemita és rasszista, jobban érvényesül benne a nemzeti érdekek védelme. Vagy csak nyíltabb?? Őszintébb a többitől?? Ez is lehet. Nos, kérem akkor idézze ide nekem, hogy mi volt az MSZP, a DK állásfoglalása a földtörvény ügyében, az energetika ügyében és a legfontosabb, mi az állásfoglalásuk a szabadkereskedelmi megállapodásról. De kérhetném azt is, hogy a mezőgazdaság ügyében hol olvasható MSZP-s, DK-s megoldási javaslat, mert én Szanyival ezen vesztem össze, aki közölte, a pár hektáros gazdaság hobbikert és ők - mármint szocik - szarnak rá. Megjegyzem, Dániában - nem kell mondjam, milyen fejlett a mez.gazd-juk és milyen gdp-t hoz, remélem - az átlag családi gazdaság hét hektár. Ez baromi magas életszínvonalat biztosít egy egész családnak. Igaz, nem szántóföldi és takarmánytermesztés a fő profiljuk, dehát nekünk sem csak azzal kéne foglalkoznunk a földeken. Bocs. A végén eltértem a témától. Várom válaszát.

16338 2015.03.24. 09:12:53

41. Napos, a véleményemet itt leírtam, de soha nem tettem ki főoldalra, elkerülendő a nemtelen támadásokat: http://jus.nolblog.hu/archives/2012/03/25/Antiszemitizmusrol/ Mondjuk ehhez képest komoly olvasottságot ért meg, ezzel most szembesültem, és megdöbbentett.

336586 2015.03.24. 10:31:02

43. Nekem is tetszik. Csak mellékesen, említed a Kínaiakat, ázsiában azt mondják, hogy a Kínaiak ázsia zsidói. Ami ugye szintén nem származási besorolás. Emlegettem már, szüleim régi berlini barátai mesélték, hogy a 20-as években mi zajlott arrafelé. Alapvetöen a germán mitológia fikázása. Mint a közelmultban Mo-on is magyar vontkozásban. Ami nem igazán a szeretetet gerjeszti. Szerencsére ezen egy kicsit itthon visszafogtak, ami nagyon nagy elöny az álballal szemben.

328387 2015.03.24. 12:30:43

42. jus (szerkesztő) 2015. 03. 24. 9:03 Kedves Jus! Kettős állampolgárság: ""Félreérthetően fogalmaztam" - írta kedd délelőtti közleményében Gyöngyösi Márton jobbikos képviselő, aki hétfőn azonnali kérdésében arról beszélt, összeírná, hány zsidó származású ember van a kormányban és az Országgyűlésben." http://www.origo.hu/itthon/20121127-elnezest-kert-a-zsidozo-felszolalasaert-gyongyosi-marton-jobbikos-kepviselo.html Erről beszélek Vagyis: előbb jön a világos üzenet, aztán jön az álságos korrekció. Ajándékot is hoz, meg nem is. Mindenki ért belőle. Ellenség, barát egyaránt. "Szanyival ezen vesztem össze, aki közölte, a pár hektáros gazdaság hobbikert és ők - mármint szocik - szarnak rá." Földtörvény - Mi lesz a kiskertbérlőkkel? mszp.hu/video/foldtorveny_mi_lesz_a_kiskertberlokkel MSZP: több tízezer kerttulajdonost érinthet a földtörvény "bakija" http://nepszava.hu/cikk/1026701-mszp-tobb-tizezer-kerttulajdonost-erinthet-a-foldtorveny-bakija/ "mi volt az MSZP, a DK állásfoglalása a földtörvény ügyében"? mszp.hu/tagek/foldtorveny "energetika ügyében" mszp.hu/tagek/energiapolitika www.ujenergiak.hu/gazdasag/uzlet/267-a-partok-megujulo-energia-politikaja-mszp "és a legfontosabb, mi az állásfoglalásuk a szabadkereskedelmi megállapodásról." www.kisalfold.hu/belfold_hirek/a_szabadkereskedelmi_egyezmeny_hatasairol_targyal_a_parlament/2419250/ mszp.hu/hirek/az_eu_usa_megallapodas_mindket_terseg_gazdasagat_fellenditheti

328387 2015.03.24. 12:36:00

Az echte náci, hitleri párhuzamok felsorolása alól kérem mentsen fel, mert ahhoz ezekben a témakörökben az Asztali beszélgetéseket kellene végigböngésznem és kézzel kiírni a Hitler idézeteket.

328387 2015.03.24. 12:42:05

41. napos 2015. 03. 24. 8:55 "Engem a zsidózás nem zavar jobban, mint pl. "a feltételezett muszlim terroristák" szöveg. Nem véletlen, a Rotschildok vagy Soros büneiröl - cselekedeteiröl - , vagy Izrael rémtetteiröl beszél az ember, akkor mindjárt antiszemita." Ez nem igaz. Én például sosem kaptam antiszemita jelzőt a legdurvább megfogalmazásaimért sem. "Láthatod itt Zorrónál már megint, neki az ország vezetöinek az állampolgársága az listázási kérdés. De gondolom, nem a román állampolgárság eltitkolhatóságát akarja támogatni. Olyat csak szellemi deficittel lehet gondolni, hogy a bünöket egyformán kell kezelni mindenkinél." http://www.origo.hu/itthon/20121127-elnezest-kert-a-zsidozo-felszolalasaert-gyongyosi-marton-jobbikos-kepviselo.html "Elnézést kért "félreérthető kijelentéséért" Gyöngyösi Márton jobbikos képviselő, aki hétfőn a parlamentben a zsidó kormánytagok és képviselők összeírását sürgette. Novák Előd, a Jobbik alelnöke az [origo]-nak azt mondta, hogy "Marci felületesen fogalmazott", a Jobbik ugyanis nemzetbiztonsági szempontból nem a zsidó származású emberek, hanem az izraeli-magyar kettős állampolgárok felmérését tartaná fontosnak. A jobbikos felszólalást elítélte a kormány mellett több parlamenti párt, a Mazsihisz felelősségre vonást kért, egy másik hitközség pedig feljelenti a képviselőt. "Félreérthetően fogalmaztam" - írta kedd délelőtti közleményében Gyöngyösi Márton jobbikos képviselő, aki hétfőn azonnali kérdésében arról beszélt, összeírná, hány zsidó származású ember van a kormányban és az Országgyűlésben."

328387 2015.03.24. 12:49:58

44. napos 2015. 03. 24. 10:31 "Emlegettem már, szüleim régi berlini barátai mesélték, hogy a 20-as években mi zajlott arrafelé. Alapvetöen a germán mitológia fikázása. " A náci mitológia nem a germán mitológia. A náci mitológia madam Blavatsky teozófiai baromságaira épülő katyvasz árjákkal, horogkereszttel, Atlantisszal, tibeti papokkal. Semmi köze a germán mitológiához. Német származású vagyok, és több rokonom van Németországban mint itthon. És volt a 20-as években is.

328387 2015.03.24. 12:50:28

Ja! És Izraelben nincs rokonom :o)

336586 2015.03.24. 15:50:34

Engem senkinek a származása nem érdekel. Az számít, milyen érdekeket képvisel. Aki szerint lényegtelen, hogy a kormányban vannak-e külföldi állampolgárok, az idegen érdekeket is képvisel. Az izraeli állampolgárság kitüntetett szerepe pedig nem véletlen és nem alaptalan. Ki beszélt a náci mitológiáról? Siegfrid fikázása korábban zajlott, a náciknál visszalengett az inga. Nem ok nélkül tört ki a szerethullám. A Nibelungoknak még hun vonatkozásai is vannak. Kicsit régebbi mint a hitleri történet. De csak a párhuzam érdekes pl síkvidéki müveihez. Nem ugyanez, de elég elolvasni Gordon blogjában, hogyan bújnak Osszival egymás fenekébe. Egy kis csúsztatgatás itt, majd ott. Valóban komoly jelentösége van, hogy a Jobbikkal ellehetetlenítsék az érdemi önvédelmet.

328387 2015.03.24. 16:59:06

Kedves Napos! Gyöngyösi szavai pontosan visszaadják, milyen propagandacélt szolgált a benyögése. Önmagáért beszél. Nem kell hozzáfűznöm semmit. A származásomat azért említettem, hogy még időben visszafoghassa magát mielőtt valótlanságokat állít bízva a ténybeli ismerethiányban. A nácik nem megvédték a német történelmet és germán mitológiát, hanem meghamisították és röhelyesre deformálták. Németországot pedig nem felemelték, hanem kis híján elpusztították. Szégyent és gyalázatot hozva a német népre. És a Jobbik ugyanerre készül Szálasiék után második nekifutásra. Én nyitott vagyok: mondjon konkrét példát Siegfied "fikázására"

336586 2015.03.24. 18:08:27

51. ZorróAszter 2015. 03. 24. 16:59 Teljesen mindegy milyen célból szólt Gyöngyösi. Éppen ez a lényege, amit magyarázok. A Jobbikkal mondatnak ki dolgokat, hogy ellehetlenítsék a fellépést ellene. Amikor a nem Jobbikos énekesnö ábrázol valamit, akkoridegesek lesznek, nyíltan fellépnek ellene, akkor sehol sincs Charlie. Egy szóval sem dícsértem a nácikat, nem kell kényszeresen elkeverni a dolgot. A Jobbik hogyan készülhetne valamire is, amikor nincs mögötte semmilyen gazdasági hatalom, pénz. Inkább azt a kérdést kellene elemezni, milyen erök voltak Hitler mögött. Nem egészen baloldali szemlélet, hogy emberke csak úgy maga alá temette Németországot. A 20-as évekböl nehéz lesz linket adnom. Különösen nemkívánatos infot. De nem is ez a fontos nekünk, Alföldi müvei a közelmúltból magukért beszélnek. Maga a stílus, hogy a nemzeti hagyományokkal, a magyar történelemmel felesleges vagy káros foglalkozni, egyedül a holokauszt fontos a múltból, ugyancsak nem szeretet gerjeszt.

328387 2015.03.24. 18:49:14

Azt akarja mondani, hogy például Csurka Pista Moszad ügynök volt? Mert amikor Csurka Pista valamilyen izraeli bombázás kapcsán javasolta a Parlamentban Izrael Állam elítélését, ezzel gyakorlatilag meg is akadályozta. Blokkolta a Parlamentet. Azután már ha valaki akarta is volna, akkor se csatlakozhatott volna. Azt akarja tehát mondani, hogy Kovács a KGB-s, Gyöngyösi meg Moszados? Van benne logika. De akkor milyen ügynök Vona? Vagy ő is Moszados? "A 20-as évekböl nehéz lesz linket adnom." Ne vicceljen már. A Mein Kampf is fenn van a neten. És jö. Nem kell az eredeti Siegfrid-fikázás. Elég az, hogy megmutatja. hogy mondjuk a nácik tiltakoznak ellene. Ne mondja, hogy ezzel a könnyítéssel se talál semmit.

336586 2015.03.24. 18:56:41

53. Ez már csak vicces. De érdektelen. Ott van Alföldi, már mondtam. Éppen elég, nincs is rá cáfolat. "Azt akarja mondani...." Nem. Azt akarom mondani, amit mondtam. Ha nem világos eléggé.

328387 2015.03.24. 19:05:14

Ja. "Maga a stílus, hogy a nemzeti hagyományokkal, a magyar történelemmel felesleges vagy káros foglalkozni, egyedül a holokauszt fontos a múltból, ugyancsak nem szeretet gerjeszt." Mivel nem lehet foglalkozni? Még a nácikéhoz hasonló mitológia és történelemhamisító ökörségekkel is tele a net. Jézus magyar volt, sumer-magyar rokonság, etruszk-magyar rokonság, hun származás, Avisurák. Stb. stb ........ Tele a net a nyilas baromságokkal. Éppen ez tereli el a figyelmet a népdalok szépségéről meg a valódi magyar történelem érdekességéről. Ezért mucsai a magyar népművészet. És paraszt aki a valódi magyar népművészettel foglalkozik. Ez az, amikor a nácik benyálkáznak mindent.

328387 2015.03.24. 19:07:14

54. napos 2015. 03. 24. 18:56 "Nem. Azt akarom mondani, amit mondtam. Ha nem világos eléggé." Amit mond, azon egy vadászeb nem menne el. Akkor fogalmazzon világosabban.

70185 2015.03.24. 19:45:17

32. jus (szerkesztő) 2015. 03. 23. 21:05 Miért van így? Ennek két oka lehet. Az egyik,hogy az emberek így büntetik azokat akik mocskos módon átverték őket. Egyszerűen ellenük szavaznak. A szocik,a liberálisok,és a Fidesz ellen. A másik hogy azok akik felébredtek az elmúlt 25 év "Csipkerózsika" álmából,és látnak is nem csak néznek,azokat részesítik előnyben akik nem vettek részt az ország kifosztásában. Ugye néhány civil tüntetésen az elmúlt 25 év lett megemlítve. És ebben a Jobbik nem vett részt. Az más kérdés hogyha a Jobbik hatalomra kerülne,és velük is pofára esne a nép,akkor kit támogatnának? Ekkor jöhet el a Kétfarkú Kutya párt ideje. Csendben jegyezném meg hogy az említett két ok közül bármelyik igaz,politikusaink hálát adhatnának a népüknek hogy nem másképp mond ítéletet felettük.

336586 2015.03.24. 20:28:28

55. ZorróAszter 2015. 03. 24. 19:05 Azt mondtam, hogy "nem lehet"? A hun származás nyilas baromság lenne? Ha ezt a Csodaszarvas tudta volna, nem menekül a nyilas vadászok elöl.

16338 2015.03.25. 00:06:33

ZorróAszter, megszemléltem, hogy milyen linkeket csatolt arról, ahol érdemben foglalkoznak a magukat baloldalinak nevezők (álbal, ballib) a legfontosabb kérésekkel. Igazolódott a gyanúm. Igen kicsi a valószínűsége, hogy esténként az átlagemberek leülnek a számítógép elé és megkeresik az MSZP honlapját...aztán egy szót sem látok arról, hol reklamálják, hogy a termőföldet, mint tőkét kezelik (ezzel szabad a földrablás is a globális hatalmasok részéről, mert ugye az uniós szabály kötelezővé teszi a tőke szabad áramlásának engedélyezését. A kiskert tulajdonosok azzal a egy-két, párezer négyzetméterrel soha nem voltak veszélyben, kár volt arra verni a nyálukat, a gond ott kezdődik, ha egy - mondjuk három fős család több, mint hat hektáron szeretne pld paprikát fóliázni és még csak nem is őstermelők, vagy nincs végzettségük. ez azért valljuk be, ritka eset. Elméletileg egy olyan sajtóterméket találtam, amit az átlagos ember elolvasna, abban viszont csupán azt, hogy az MSZP feltételekkel bár, de TÁMOGATJA a szabadkereskedelmi megállapodást. Nézze, én úgy látom, hogy sajnos az ég világon senki el nem magyarázta a népnek, valójában miről is szólna ez a TTIP. Egyedül a Jobbikos forumokon, kiadványokban, a videomegosztókra feltöltött anyagokban találni bőséggel erről tájékoztatást. Az egyszeri ember nem is találkozik más párttal, csak a Fidesz - azt mondják, a tévében túlsúlyban vannak, ezt ugyan nem tudom, mert hosszú évek óta se tévém, se rádióm - ural mindent, illetve a Jobbik volt, aki helybe ment. Talán nincs is olyan eldugott kis település, ahol ne tartottak volna legalább egy fórumot, de inkább többet. Az emberek ezt látják. És ott, valamint az elérhető anyagaikban baromira nem antiszemiták, rasszisták. Hiába riogatják az embereket a gárdával is, én már lassan négy éve élek vidéken, falun, de itt nyoma nem volt gárdának. Tehát, én nem azt vitatom - mert különösebben nem is érint a dolog - hogy a Jobbik milyen, hanem azt próbálom megértetni, miért olyan sikeres. És azt gondoltam volt elmondani, ha kifognák a szelet a vitorlájukból, azaz a népet legjobban érintő szakkérdésekre adott jó válaszaikat nem lenáciznák, hanem azt mondanák, ezt ugyan a Jobbik mondja, de ebben a kérdésben támogatjuk őket, akkor nem biztos, hogy másodperceken belül ők lennénk a legnépszerűbbek. De Ön is ZorróAszter csupán annyit mond, a nácipárt fúúúj. Ez ma már baromira kevés. Érdemi válaszok kellenek, mert az eddigi hozzáállás csak segítette a Jobbikot. Még egy kicsit náciznak és fújjolnak, aztán azt is megérjük, hogy a kétharmad közelébe is kerülhetnek. (Bár abban Napossal értek egyet, hogy a globális pénzügyi és gazdasági hatalom pénzelése nélkül ma egyetlen egy párt sem rúghat labdába. Azaz könnyebb szépnek lenni, mint okosnak, csak éppen mégis muszáj lenne.)

16338 2015.03.25. 01:06:54

Off. A témához nem kapcsolható, csak a hátteréhez. Van itt egy régebbi bejegyzésem, amit élesítettem, de visszadátumozással megoldottam, hogy ne kerüljön ki a főoldalra. Utószavában leírom az okokat is, miért léptem meg ezt. http://jusezmegaz.nolblog.hu/archives/2015/03/22/Rogyion_Romanovics_es_az_arbeit_macht_frei/

328387 2015.03.25. 01:10:40

Kedves Napos! "Azt mondtam, hogy "nem lehet"?" Akkor megint nem értem, mit akar mondani. Azt, hogy miért nem csak nyilasmódon megközelített történelem lehet jelen a neten, és a pár régészeti és más tudományos cikk miért nincs betiltva? Vagy Alföldire miért nem tesz az Inkvizíció szájkosarat lakattal? És miért beszélhet ő is hülyeségeket, holott azt csak a nyilasoknak szabadna? És továbbra sem értem, hogy ha nem azt akarta kihozni belőle, hogy moszad utasításra beszél antiszemita szövegeket Vona, vagy a többi jobbikos, akkor kinek az utasítására célzott? "A hun származás nyilas baromság lenne?" Hát persze hogy a nyilaszászló előtt volt piros-fehér csíkos zászló korábban is. Meg az is, hogy Isten is János, tehát magyar. Meg ma is vannak öreg nénik akik meggyőződéssel mondanák hogy Jézus magyar születésű és Betlehem valahol Erdélyben van. Onnan származik a Bethlen család is. De ezeket az ökörségeket, vagy kedves butaságokat a nyilasok nyálkázták össze azzá, amik ma. És hát persze hogy az öreg néni nem ugyanúgy gondolja ezt, mint mondjuk Badinyi Jós Ferenc meg a többi nyilas. Ferenc? Na mindegy. Juszt se nézem meg.

328387 2015.03.25. 01:32:16

59. jus (szerkesztő) 2015. 03. 25. 0:06 Kedves Jus! A kiskert tulajdonosokat Ön hozta elő. Én arra kerestem rá, igaz-e amit mondott a barátjára hivatkozva, miszerint az MSZP szarik rájuk. Fenntartom, hogy amit ön a jobbik gazdasági szakkérdések tárgyalásának nevez, az pusztán a hagyományos náci kulcskérdések ragozása. Nemzetközi zsidó összeesküvés a világhatalom megszerzésére, konkrétan a magyar föld megszerzése, zsidók betelepítése, magyarok kivándorlása, GMO mint a zsidó kútmérgezés XXI. századi aktualizált változata. Stb. stb. Kétségtelen, hogy van olyan típusú irányváltás, hogy a hatalom közelében érezve magukat nem akarnak elriasztani olyan szavazókat, akiket esetleg elborzasztana a nyílt hitlerista szöveg, például hogy a zsidók imádták a magyar szüzek vérével sütött véresmaceszt, vagy tán még most is imádják. De ebből nem lehet levonni azt a következtetést, miszerint a Jobbik immár nem nácipárt. Ugyanis a kuruc.info hangvétele alig változott, márpedig az ügyes hekkerek azonosították a tulajt és hogy az egyik jobbikos vezető (Novák? Had ne keressek rá.) szerkesztő. és a jobbik körül is ott a számtalan kis elszólás. Szó sincs róla, hogy a Jobbik néven nevezése növelné a szavazóbázist. Akkor mire föl a cukikampány kutyakölyökkel, cigányhoz meg rabbihoz beköltöztetés, meg virág küldés a leköpött zsidó emlékműhöz?????

16338 2015.03.25. 09:10:11

62. ZorróAszter, én nem említettem kiskert tulajdonosokat, én a pár hektár (ami alatt a 3-5-8 hektár körülit értettem) tulajdonnal rendelkezőket írtam. Amire tőlünk boldogabb helyeken már családi gazdálkodást alapoznak és vígan baromi jól élnek belőle. Ez csak Szanyi szerint hobbikert. És ezek után belátom Ön szerint is. Akkor éljenek a gigagazdaságok és az oligarchák?! Na, erre a kérdésre csupán a Jobbik tért ki és csupán ő állt támogatólag a kisebb családi gazdaságok mellé, a vidék, a falu megtartó erejét pusztán ők tartották fontosnak. Ez is egy ok, amiért vidéken régóta egyre sikeresebb. És erre most azt írja, ez egy hagyományos náci kulcskérdés. Tehát a vidék gondjainak felvállalása náci ideológia?? A vérbeli baloldali szarik a vidékre?? Akkor ne lepődjön meg, hogy a vidék pedig nem kér belőle. Én annyit kérdeztem, miért?? Miért a Jobbik sikere. Ezt próbálom felvázolni. Erre ezt reagálja. És azt, hogy "Nemzetközi zsidó összeesküvés a világhatalom megszerzésére, konkrétan a magyar föld megszerzése, zsidók betelepítése, magyarok kivándorlása, GMO mint a zsidó kútmérgezés XXI. századi aktualizált változata. Stb. stb.". Ezeket hol olvasta?? És ezeket hol olvashatná, hallhatná a választó? De én azt mondom, ha még ezeket is olvasná is - de ilyet biztos nem olvas, mert akkor már Ön is pontosított volna, hol jelent meg és mikor - akkor is saját és családja érdekében kénytelen lenne azt választani, aki nem lehetetleníti el még jobban az életét, aki legalább megérti miről van szó, és hogy merre vezetne a kiút. A másik. A GMO-ról szinte nincs olyan, amit ne olvastam volna el. De most először hallom antiszemita összefüggésben. Ön az első kedve ZorróAszter, aki lezsidózta Monsantot. Gratulálok. Tudja, mindig eszembe jut Bächer Iván, amikor arról írt, hogy a fasisztákra fog szavazni...hány éve volt?? És még mindig csak a töketlenkedés és nácizás ameddig jutottak a bal(nak nevezett) oldalon. (Amúgy egy észrevétel. Ön konkrétumok helyett, amikkel valóban érvelni lehetne, a köntörfal technikát választja.)

328387 2015.03.25. 13:36:55

Kedves Jus! Nekem nincs véleményem róla, mert nem értek hozzá. Csak rákerestem, hogy mit mond róla az MSZP, és igaz-e, hogy semmit. Gazdaságilag azonban azt sejtem, hogy Ön bedől annak, hogy mondjuk Hollandiában milyen szépen megélnek belőle. Mármint ekkora földből. Igen. A mi pénzünkből, az innen kisíbolt pénzből fizetik nekik a támogatást hozzá. Mi viszont - pédául Ön - csak az én adómból fizetett támogatásból élhetne meg rajta ugyanúgy. De az kevés ehhez. A hollandot azért támogatják, hogy fogja be a pofáját. Nálunk meg támogatás helyett olcsóbb a nyakunkba ültetni a Nácipártot ennek a célnak az elérésére. "Ezeket hol olvasta??" A Parlamenti tudósításokban, a kuruc.infón, a jobbik-os portálokon. az Ön kedvencén. Náciktól náci blogokban, kommentekben. Neveket is mondtam. A GMO mint zsidó kutmérgezést is. A parlamentben tiszaeszlározó náci nevét had ne keressem meg. Tudja Ön is kiről van szó, Vagy ha nem, keressen rá. De korábban Hitlernél és Szálasinál. Ön csak azért elégedett a Nácipárt cukikampányával, mert nem ismeri a történelmet. Hogy hogyan dumáltak annak idején a nácik és a nyilasok. Hogyan simogatta a Führer az őzikét, Göring a kisoroszlánt. Miket mondtak a "vidék"-ről. És hogy segítettek a Hitler Jugend gyerekek az öreg néninek vizet hozni. Ha ismerné, nem dőlne be nekik. Mert ha hatalomra kerülnek, a vége ugyanaz lesz. Egy lenullázott ország. "(Amúgy egy észrevétel. Ön konkrétumok helyett, amikkel valóban érvelni lehetne, a köntörfal technikát választja.)" Ezek konkrétumok. Persze Ön mondhatja, hogy a fekete fehér. A papír türelmes. A képernyő mégtürelmesebb.

336586 2015.03.25. 14:33:38

64. ZorróAszter 2015. 03. 25. 13:36 "Mert ha hatalomra kerülnek, a vége ugyanaz lesz. Egy lenullázott ország." Az országot már lenullázta a globalista fasizmus. De egyébként, hasonló lenne a háttér, mint anno Hitlernél? Ne vicceljünk már ezzel, mert sértheti sokak érzékenységét. Haider is meghalt autóbalesetben.

328387 2015.03.25. 14:48:45

Kedves Napos! Ki hiszi el Önnek, hogy Ön ezt látja ma az ablakból: http://zorroaszter110.nolblog.hu/files/0164/Budapest.jpg

27518 2015.03.25. 15:44:14

Jus, elsősorban neked teszem fel ezt a cikket, ismerem őket, vásároltam tőlük a Szegeden, de Zorró is elolvashatja, hogy 7 hektáron milyen jól megélnek a gazdák. Egy fiatal házaspár az egyetem után kezdtek gazdálkodni, szakirányú végzettségük van.

27518 2015.03.25. 15:44:47

http://www.delmagyar.hu/szeged_hirek/kikerulte_a_piacot_a_balastyai_gazdasag/2338173/

27518 2015.03.25. 15:46:13

Facebook-on is megtalálható a hölgy.

328387 2015.03.25. 16:42:11

Elolvastam. De nem találom benne, mekkora a nettó havi jövedelmük.

27518 2015.03.25. 17:13:30

Zorró, ebben az a lényeg, megéri nekik máig is csinálni, egyébként biztos abbahagyták volna. Vagy legyenek munkanélküliek? A mezőgazdaságban nem lehet még éves szinten sem mérleget húzni, mert az időjárás miatt főleg változó a termelési nyereségük egyik évről a másikra. 2011-ben ismertem meg őket, és akkor a férj irányította azt a gazdaszövetséget, ami hozzájuk hasonló gazdálkodókból állt. Kellett is az egyetemi végzettségük, hogy a sok törvény és egyéb szabályok közt kiismerjék magukat.

16338 2015.03.25. 19:50:43

64. ZorróAszter, nem Hollandia, hanem Dánia. Nálunk is fizetnek támogatásokat, nem kevés dologra igényelhető, de nálunk inkább az terjedt el, hogy "ha nem csinálsz a földön semmit, jobban jársz". Nagyjából képben vagyok, hogy mekkora területen, mivel, mennyivel és milyen módszerrel lehet gazdaságosan gazdálkodni. De vannak buktatók, amiket állami szabályozókkal ki lehetne iktatni, nem a támogatásokra kéne pazarolni, mert ....de ezt majd egy erről szóló témánál, mivel hosszú oldalakon át kéne tárgyalni. Kérdeztem hol olvasta, azt írja, az én kedvencemen. Az melyik, lenne oly kedves elárulni?? Mert én nem tudok egyetlen kedvenc olvasott lapomról sem. Ön viszont jobban tájékozott, mint én. Nem ad konkrét választ. jobbikos portálok?? Azok mik?? A kurucizét olvasnák a potenciális Jobbik szavazók?? Nem gondolom. A GMO, mint zsidó kútmérgezés azért kifejezetten és konkrétan érdekelne, mert ha nem tudja pontosan belinkelni, hogy ezt konkrétan egy parlamenti párt prominense, vagy legalábbis ismert személye mondta volna, kénytelen leszek azt gondolni, ezt Ön találta ki. Mert azt, hogy atlantista "kútmérgezés", azt el tudom képzelni, de zsidó???? Na mindegy is. Mivel egy percig nem volt vita köztünk arról, hogy antiszemita, vagy rasszista-e a Jobbik, így nem tudom miért akarja nekem bizonyítani azt, hogy igenis az. Igen. Az. Véleményem szerint is az, mégpedig némileg jobban, mint a többi párt. Vagy feltűnőbben. Ezen már túl vagyunk, és Ön csak ragozza, nem enged tovább lépni. Javasolhatnék egy konkrét dolgot? Ha belinkelek ide egy-két szakpolitikai beszélgetést, hajlandó rá egy pár szót áldozni, elmagyarázni, hogy azt miért ne lehetne elfogadni? (Nincs benne semmi náculás, akkor én sem hallgattam volna végig, komolyan.) Amúgy pedig, ebbenaz országban mit lehet még lenullázni?? Ahogy én látom a vidéket, itt már az sem tűnne fel, ha államcsőd lenne, itt már én is azt mondom sokaknak, ne alázza magát, hogy napi tizenhárom órát vesz el a munkája és alig hatvanezret tehet le vele az asztalra. Emellett nem tud veteményezni, állatot tartani, autót fenntartani, fűtést korszerűsíteni, szigetelni, praktikusabban vásárolni. Azt a nyomort, azt a rabszolga életet, ami itt van képtelenség fokozni. Egy ilyen helyzetben, amit az eddig pártok segítségével hoztak a nyakukra, teljesen érthető, hogy egy Jobbik (a maga megoldási javaslataival) jelent még némi reményt. (Amúgy pedig ne engem győzködjön, én már több választás óta áthúzom a lapot és úgy dobom be. Említettem már ezt többször, bár senkinek semmi köze hozzá.)

336586 2015.03.25. 20:06:34

66. ZorróAszter 2015. 03. 25. 14:48 Miért látnám ezt? Mondtam volna, hogy idöutazó vagyok? Nem nagyon érdekel, hogy ki mit hisz. Az érdekel, amit csinál.

16338 2015.03.25. 20:13:38

Only, el fogom olvasni. Köszönöm. A mezőgazdaság (növény és állatgazdálkodás, így jobban kifejezi, de maradjunk csak gazdálkodásnál) azon belül a családi gazdálkodás olyan speciális valami, aminél nem lehet "havi nettó"-ban számolni. Még éves nettóban sem. Nem csak azok miatt, amit te is írtál, hanem mert önmagát is ellátja vele a család és képtelenség külön bontani. (Csak egy példa az érzékeltetésre. Sok barackunk termett, bevétel ötvenezer volt belőle, de ettük, befőztem, lefőztem, fagyasztottam, elláttam a nagycsaládot, bartereztem, némi permet költsége volt, de az akkor is lett volna, ha nincs bevétele, nem értékesítjük. A barackon kívül van cseresznye, meggy, szilva, alma, körte, őszibarack, mandula, mogyoró, baromi sok dió, málnás epres. A végképp fel nem használt gyümölcsöt megeszik az állatok, vagy megy komposztba, azaz egyben táp és trágya is, valamint a dió fűtésre is szolgál. És akkor csak a gyümölcsösről beszéltem, ami nem számottevő. Hogy lehetne itt havi nettót számolni? Ezt csak nagyvárosi íróasztal mellől lehet kérdezni. )

328387 2015.03.25. 22:00:13

71. Only 2015. 03. 25. 17:13 Kedves Only! Dehát ez más mint egy hobbikert. Itt tudni kell, milyen átlagos havi jövedelemre lehet számítani hosszútávon. Főleg ha nem egy-két unatkozó milliomosról van szó hanem tízezrek megélhetéséről. Nekem egyébként szimpatikus a biotermelés is, a szövetkezet is. Minden. Csak éppen nem hiszem, hogy ebből nagyon jelentős állami támogatás nélkül minimálisan meg lehetne élni. Márpedig Hollandiával ellentétben mi vagyunk az ő gyarmatuk, és nem fordítva. A pénz mitőlünk viszik ki ők, hogy abból támogassák a saját embereiket, hogy ne vágják a hátukba a kaszát. Itt a gyarmaton persze az én adómból ki lehet sajtolni nekik is, de akkor ugye nem marad egészségügyre meg másra.

328387 2015.03.25. 22:32:46

Kedves Jus! Ne túráztasson engem folytonos forrásmegjelölésekkel. Gyöngyösit megkerestem magának, az MSZP véleményeket megkerestem magának, a tiszaeszlározó Baráth Zsoltot is megkerestem közben, csak juszt se mondam mert már eddig is hülyének éreztem magam, hogy itt erőlködök, miközben mindenki más kibújik a forrásmegjelölés alól és "hasból" mondja a "tényeket". Lásd Napos olvtárs Siegfrid-fikázás forrásmegjelölése. Azt, hogy a GMO zsidó "kútmérgezés", azt már keresse meg magának. A "kútmérgezés" szót csak én alkalmaztam. Hogy a nácik pontosan milyen szót mondtak helyette, arra nem emlékszem. Lehet hogy azt, hogy a "GMO a zsidó világösszeesküvés része" vagy "kártevés része" de nem szégyellősek, úgyhogy nem kizárt hogy kifejezetten a "kútmérgezés" szót. De ezt mondtam is: "Nemzetközi zsidó összeesküvés a világhatalom megszerzésére, konkrétan a magyar föld megszerzése, zsidók betelepítése, magyarok kivándorlása, GMO mint a zsidó kútmérgezés XXI. századi aktualizált változata. Stb. stb." "Kérdeztem hol olvasta, azt írja, az én kedvencemen." Hát az alfahir. Maga mondta. "Jobbikos portálok": Például ez, amelyik lenyúlta az Orbános alkotásomat. Ez a Keszthelyi Jobbik: http://keszthely.jobbik.hu/content/orb%C3%A1n-p%C3%A9nzt-kell-el%C5%91%C3%A1ll%C3%ADtani "Javasolhatnék egy konkrét dolgot? Ha belinkelek ide egy-két szakpolitikai beszélgetést, hajlandó rá egy pár szót áldozni, elmagyarázni, hogy azt miért ne lehetne elfogadni? " Persze. Csak kezdem unni, hogy csak azért dolgoztat, hogy kifárasszon. Úgyhogy ne egy-két legyen, csak egy.

336586 2015.03.25. 22:39:25

76. ZorróAszter 2015. 03. 25. 22:32 Ez egy sajátos kultúra? Vissza kell olvasni, mit írtam, honnan tudom. Az a forrás már nem elérhetö, mert meghalt. Amúgy ott a gugli szórakozásnak. A lényegi dolgokra kéne figyelni, ami minket érint, pl. Alföldire. Azt kellene cáfolni, hogy mi zajlott a közelmúltban, menlevéllel. De az úgy tünik, büdös. No meg se olvtársa se elvtársa se lelki társa nem vagyok itt senkinek

328387 2015.03.25. 22:44:48

73. napos 2015. 03. 25. 20:06 Maga és Jus olvtárs mondja, hogy az ország MÁR le van nullázva. Csak megmutattam, milyen az, amikor a Jobbik eszmei példaképei itthagyták dédszüleinknek, nagyszüleinknek ezt az országot valóban lenullázva. Holdbéli tájat hullahegyek bűzével. És most is ezt fogják ha hagyjuk. És Jus elvtárs se tudja, mi az, hogy lenullázva, míg az államcsőd után a bank ki nem dobja a földjéről és a házából. És nemcsak őt, hanem százezrével. Vagy mikor valakik szétbombázzák a házát, a tizenöt évig kuporgatott pénzén meg vehet ház helyett két ropogós zsömlét á ötszázmilliárbillforint áron.

328387 2015.03.25. 22:51:56

77. napos 2015. 03. 25. 22:39 Maga ezzel a Siegfrid fikázással hasba próbált kamuzni minket. Mondtam magának, hogy akkor hozzon náci forrást, ami tiltakozik ilyesmi ellen. Alföldihez mi közöm lenne? Gőzöm sincs, mit mondott Árpád apánkra, de nem is érdekel. Engem se az érdekel, mit mondott Hitler a zsidókra, vagy Vona a cigányokra. Mert ahogy Hitler se akart zsidó király lenni, úgy Vona se cigánykirály akar lenni. Hanem a mi nyakunkba akartak/akarnak ülni. Azt hogy egyébként mit csinálnának vagy csináltak a zsidókkal, vagy a cigányokkal, az mellékes. A nácik a mi nyakunkra akarnak ülni. Nem mondjuk a zsidókéba.

27518 2015.03.25. 23:01:52

75. ZorróAszter Arra hoztam fel példát, hogy meg lehet élni 7 hektáron gazdálkodva, bár nem olyan szinten, mint a "boldogabb helyeken". Nem tudom, mennyire sikerül majd a mezőgazdaságot fejleszteni, ahogy a kormány hirdette legutóbb, de érdemes ezért harcolni. A fiatal gazdák erősnek érzik még magukat ehhez, és bíznak benne, hogy jó utat választottak, amikor gazdálkodni kezdtek.

16338 2015.03.25. 23:41:41

ZorróAszter, ime egy link: www.youtube.com/watch?v=nNXy36HF18M Csupán azt szeretném érzékeltetni vele, hogy a beszélgetésben részt vevő nemzetközi közgazdász segíti a Jobbikot, forumaikon részt vesz stb, azaz arra hoztam példát, hogy szakpolitikai kérdésben megtalálják, elérik az embereket, érthetően elmondják a problémát és a megoldási javaslatukat. Ezért is gondolhatja úgy a sok szimpatizáns, hogy végre van egy párt, aki az ő érdekeiket képviseli. Nézze meg, hallgasson bele és mondja el, mi ebben a náci??? Mert én még nagyítóval sem találok benne olyat. És én erre mondtam, ha a Jobbik jön egy jó megoldási képlettel, akkor igenis mellé kell állni ABBAN a kérdésben és nem lenácizni és csakazértis elutasítani, mert ezzel csak elveszítik azt a kis töredék még megmaradt pártolójukat is, és így jó úton halad a Jobbik a kétharmad felé, az ország pedig nem az örökös gyarmati rang, hanem a rabszolga állam besorolás felé. Ehhez képest Ön belinkelt egyetlen szoci hírt a TTIP-hez, ami arról szólt, hogy hajrá aláírni, ez lesz ám a fellendülés. Hát csoda, ha a Jobbik népszerűsége olyan, amilyen?? (Más, egyéni: tőlem ugyan bank nem visz semmit, mert soha nem volt hitelem, jelzálog pedig még rémálmos gondolatban sem, élelmet pedig mi itt vidéken megtermeljük magunknak, ne aggódjon, hogy nem lesz pénzünk venni. Akinek meg sok pénze van, majd azt eszi.)

16338 2015.03.25. 23:43:28

Bocsi, valamiért nem működik a link, de talán így: https://www.youtube.com/watch?v=nNXy36HF18M

328387 2015.03.26. 01:44:57

80. Only 2015. 03. 25. 23:01 Jó-jó! De mégis nagyátlagban egy hónapra lebontva mennyi az?

328387 2015.03.26. 05:32:36

Kedves Jus! Megnéztem a filmet. Ön tényleg ki akar fárasztani. Mi volt benne náci? Semmi. Ahogyan Hitlernek például (ha jól emlékszem) 1934-es, a Siemens gyárban mondott beszédében sem. Sőt! Hitler itt is, mint párszor más helyütt is antifasiszta módon ökölbe szorított kézzel tisztelgett, ami rém vicces volt. A német és a magyar náci retorikában - az olasz fasisztákéban kevésbé - nagy súlyt helyeztek arra, hogy a retorikájuk erősen emlékeztessen a baloldali pártok retorikájára, és a kiegészítők - például antiszemita vagy vad nacionalista kirohanások emlékeztessenek csak arra, hogy ezek valójában náci szlogenek. Ezen kívül még valami: ne szerepeljen bennük olyan kitétel, ami a dolgozók, munkások érdekeit érinti különösen a tőkésekkel szembeni követelésekkel kapcsolatosan. Bérharc, osztályharc, kizsákmányolás, stb. Ha valami ebből megjelenik, akkor legfeljebb annyi, hogy vannak a rossz tőkések - a zsidók, és a jó tőkések, a nemzsidók. Nos ugyanez figyelhető meg a jobbikos retorikában is akárcsak Hitlernél vagy Szálasinál. Ezért ilyenkor én mindig hegyezni kezdem a fülemet, mert az ilyen típusú eltéréseknek - a balosok hülyeségét kivéve, ami persze nem ritkaság - nem képzelhető el más ok, mint hogy ilyen náci fedőszöveg. Konkrét szakkérdések: Itt a hagyományos szocialista / kommunista retorika imperialista ellenes, gyarmatosítás, neokolonializmus ellenes, tőkeellenes, amerika ellenes retorikáján kívül ami van, ami megmarad, ha ezeket levesszük, az nagyon kevés. Ha ezeket levesszük, akkor marad az, hogy a szabadkereskedelni megállapodás után szabadon lehet behozni az EU-ba és Magyarországra bármit. Nos ez egyszerűen nem igaz. Továbbra sem lehet megsérteni sem az USA, sem az EU előírásait. Tehát például nem lehet bevinni Kinder tojást az USÁ-ba, vagy GMO hatcombú csirkét és kocka alakú tojást az EU-ba. Ami igaz feltehetően, várhatóan, hogy a tiltások érvényesítése nehezebb, méginkább szúrópróba szerű, ha nincs még formálisan sem tételes vámvizsgálat. De ezt speciel nem mondja a hölgy. És arról sem beszél, ami még nekem is eszembe jut, pedig nem vagyok közgazdász. Hogy az ugye nem valószínű a rossz árfolyam miatt, hogy itt az amerikai dömping működhetne. De ha itt a gyártóktól látszólag független kereskedők is megjelennek, akkor összejátszhatnak úgy, hogy tönkretegyék a konkurenciát, aztán emeljék az árakat. Csakhogy ezt eddig is megtehették. Ám Magyarország kis piac. Nem érte meg. De szabadkereskedelem esetén már egész régiókkal lehetne ezt eljátszani, és a magyar gazdaság ennek keretében eshetne áldozatul az osztrákkal, szlovákkal, lengyellel együtt. Aztán itt van Németország: Igen. A gyarmati rendszer igenis így lett kitalálva. Nem elég a gyarmati sor, hogy innen talicskázzák ki a pénzt. De még rosszabb, ha a gyarmattartónak nem megy jól, mert akkor a gyarmaton méginkább nő a munkanélküliség, szegénység. Itt is bejön a hazaárulózó retorika, holott a gyarmati rendszer eleve így lett kitalálva, hogy a gyarmatok vezetőinek ne is legyen más lehetősége mint a kollaborálás. Elmefuttatás arról, hogy a szabadkereskedelem a nagyvállalatoknak jó, az államoknak, USA-Kanada-Mexikó a példában meg rossz: Nincs államok ÉS A nagyvállalatok. Az ugyanaz. A különbség hogy Mexikó gyarmat, az USA és Kanada gyarmattartó. Viszont az összbrit vagyon kb. fele az összUSA vagyonnak. Kanada részaránya ezen belül mégkisebb. Hogy mekkora, azt nem tudom. De feltehetően a gazdasága lényege a kanadaiak külföldi befektetései, és ezért nem zavarja őket a szabadkereskedelem realizálásával bekövetkező USA erőfölény. Hacsak ez nem jelentené azt, hogy az USA multinacionális cégei ki akarnák szorítani a kanadai multikat mindenhonnan. De ez nem fenyeget. Mert az lenne az Atlanti Charta globalizmusának a vége, plusz a kanadaiak is elkezdenének sipákolni. Hát kb. ennyi jutott az eszembe.

27518 2015.03.26. 08:05:11

83. ZorróAszter, nem tudom, miért ragaszkodsz ehhez, hogy megmondjam, mennyit keres havonta egy gazdálkodó, amikor már Jus is megválaszolta, hogy ilyet csak az kérdez, aki az íróasztal mellől képzeli el az egészet. Mivel sosem lennék olyan illetlen, hogy megkérdezzem valakitől, mennyit kapar össze magának, ezért azt ajánlom, keresd meg te és kérdezz rá. Te beszámolnál arról, hogy mennyi a jövedelmed havonta? Nekem amúgy is furcsa, hogy egy informatikus ember, mint te, mennyi mindenhez úgy szól hozzá, mintha szakavatott lenne, akár mint a politológus, közgazdász, mezőgazdász, történelemtudós, bankár, bróker, stb... Alexről még csak el tudom képzelni, hogy van kapacitása ennyi mindent kezelni, de tőled mindig hasra-ütésszerű kommentárokat olvastam, volt amikor még informatikai témában is. Csak jelzem, hogy tovább nem akarom nyújtani ezt a témát, befejeztem.

16338 2015.03.26. 10:22:14

84. ZorróAszter, akkor most arra válaszoljon már végre, áldja meg az Isten, ha egy mezei polgár csakis ezekből a közérthető beszélgetésekből tud tájékozódni, és itt kap megoldást, akkor érthető-e, hogy a Jobbik lesz nála a legnépszerűbb, vagy nem??? Mert kezdet kezdetétől ezt kérdezem, mondom, de Ön csak hajtja a magáét Hitlerről meg a náci Németországról, meg az antiszemitákról, DE NEM AZ A KÉRDÉS!!! (Ha következetesen nem a kérdésről beszél, az bizony köntörfalazás) A másik pedig az, amit a belinkelt beszélgetésről ír. Mégpedig: "...hagyományos szocialista / kommunista retorika imperialista ellenes, gyarmatosítás, neokolonializmus ellenes, tőkeellenes, amerika ellenes..." Úgy vettem észre, hogy pontosan Ön is imperialista, neokolonizmus és gyarmatosítás ellenes, mi több, még észrevettem Önnél egy adag usa ellenszenvet is. Tehát, akkor ez ügyben még Ön sem tud kifogást emelni. A másik. "...Ha ezeket levesszük, akkor marad az, hogy a szabadkereskedelni megállapodás után szabadon lehet behozni az EU-ba és Magyarországra bármit. Nos ez egyszerűen nem igaz. Továbbra sem lehet megsérteni sem az USA, sem az EU előírásait." Írja. Csak éppen Hossó arról beszélt, hogy a TTIP aláírása után a cégek - több usa cég éves nyeresége bőven meghaladja a mi gdp-ket, de ezt pár éve találtam egy adathalmazban, nehéz lenne előkeresni - perelhetik magánbíróságoknál a megállapodott államokat, ha a szabályozóik szigorúsága miatt nem tudják a szemét árujukkal megszórni az adott államot. Ugyanis a nemzeti szabályozók - egészségügyi, mezőgazdasági, járványügyi, stb. - nem korlátozhatják a kereskedést. Nézze meg, Kanada ilyen perek következtében már mennyit fizetett a NAFTA miatt az usának. Most képzelje el ezt magyar viszonylatban!! Képtelenség, őrület. Akkor már inkább az usának megfelelő laza szabályokat hoznának. Azaz, a nemzeti törvénykezés az usa gigacégeihez kerülne. Ezen ugyan lehet vitatkozni, de majd ha lesz egy kis időm, erről is írok.

328387 2015.03.26. 16:47:31

85. Only 2015. 03. 26. 8:05 Kedves Only! Kizárt, hogy egy gazdálkodó ne kalkulálna várható átlagos jövedelmet, és ehelyett vaktában ugrana bele egy vállalkozásba anélkül, hogy tudná, meg tud-e élni belőle. Engem a kérdés nem érdekel. Csak azért érdeklődtem, igaz-e hogy ebből százezrek meg tudnának élni, vagy nem igaz. Ezért hamukál itt össze-vissza és beszél mellé. És igen. Alex az Ön barátja az Ön méltó párja.

328387 2015.03.26. 17:13:03

86. jus (szerkesztő) 2015. 03. 26. 10:22 Mit válaszoljak még erre? Maga is tudja éppen olyan jól, mint én, hogy az átlagos választó, sőt a többség nem néz ilyen műsorokat. Az Echo tévé nézettsége pedig kifejezetten elenyésző, kimutathatatlan. Ezt a videót engem is beleszámítva 485-en nézték meg, A konkrét kérdésére is válaszoltam: NEM találtam benne kifejezett náci retorikát. Persze ennek ellenére mondhatja, hogy nem válaszoltam. A papír türelmes, a képernyő még türelmesebb. Amerikát illetőleg téved. Az USA politikájával nem értek egyet mert roppant károsnak tartom. Az amerikaiakra csak haragszom abban a tekintetben, hogy ostobaságukban és lustaságukban ezt ilyen birka módon tűrik. Magyarországra nem közvetlenül lehet veszélyes egy ilyen szabadkereskedelmi megállapodás. Főleg mert Magyarország kis piac. Hanem a térség részeként, ami a többi kelet-európai országgal együtt már több mint százmilliós piac, ami már amerikai szemmel is valami. Nem az a probléma, hogy ne lehetne megakadályozni, hogy ide például egészségre ártalmas árú kerüljön, hanem az, hogy ennek költségei ezeket az országokat terhelné, míg a haszon a külföldi vállalatoknál csapódna le. De ezekről a Jobbik nem beszél. Miért? Azért, mert a nácik mindig és mindenhol burzsujlakályok voltak. A retorikában szídják a kapitalistákat, főleg a zsidókat, a valóságban mindig és mindenhol kiszolgálják őket. Azért nem a valós problémákról beszélnek a szabadkereskedelmi megállapodással kapcsolatban sem, mert amíg szélmalomharcot folytatunk álproblémák ellen, addig az egyezmény szép lassan megköttetik.
süti beállítások módosítása