jus archiv

jus archiv

Akik maguk is szabályszegők...,

2010. szeptember 02. - jus blogja

lehetnek hitelesek? És a nollbog.

 

 

"A közösségi szabályok tételes felsorolása sehol nincs lefektetve, vagy valaki olvasott olyat, hogy az ablakból kivizelni, a lépcsőházba szarni - már bocs - , hogy a lakásokban üvöltözni, hogy az utcán a járdát teljes terjedelemben elfoglalni, hogy a lakásokban, házakban szemetet, mocskot, bűzt felhalmozni, hogy a gyereket mosdatlanul, tetvesen közösségbe küldeni, hogy a ...tilos?? Könyörgöm, a közösségi együttélés szabályai általában mindenhol íratlanok."

( részlet Cuba Libre írásához írt hozzászólásomból)

 

Aki maga sem tartja be a normális együttélés alapját jelentő közösségi szabályokat, attól ezeknek a szabályszegőknek a védelme enyhén szólva hiteltelen, hogy azt ne mondjam, cinikusan cinkos.

A Nolblog íratlan, de mindenki által ismert íratlan közösségi szabálya, a frissülőkben csak egy bejegyzést helyezzünk el, alkalmanként, és ha fontos a mondani valónk, esetleg kettőt.

Igen érdekes, amikor valaki egy órán belül kétszer is megszegi ezt, mégpedig tudatosan:

(színkiemelés tőlem)

Orbán zsinagógát avat

erlauer

Pár nappal ezelőtt, Anton egyik posztjában lehetet...

79 olvasó

Erős nemzet..

Tökös

Egy fejlett és erős országhoz ma már elengedhete...

42 olvasó

Megújult Budapest legrégi...

Anton

Megnyitó szeptember 5-én

252 olvasó

Rohan az idő

Hmmmm

ami múlik, az ugyan késik, de bekövetkezik

31 olvasó

Fogytán

marlonbrandy

William Gladstone12 Fogytán az idő   Geopen Kiadó ...

11 olvasó

Az idős kor humora

ronagyuri

Tudom nem szép dolog ezzel viccelődni, de szerinte...

82 olvasó

Szeretem hallgatni...

sakura

 

110 olvasó

Káromkodok

Silence

Reggel korán kelés, mert jönnek nézni a házat, err...

25 olvasó

Ереванское радио

erlauer

- Можно ли хуём ломать дуб? - Можно. Если хуй дуб...

93 olvasó

A Da Vinci blöff

marlonbrandy

A DA VINCI-BLÖFF   CARL E. OLSON, SANDRA MIESEL A...

23 olvasó

Merkel megszorít - és Orb...

tarski

Az írás itt található:   http://5mp.eu/web.php?a=a...

44 olvasó

Mindig jótanácsot....

obsidian

József Attila Mindig jótanácsot sziszegnek S még ...

44 olvasó

Trendi nő sirámai

juliska

Én már annyira, de annyira trendi nő vagyok. De t...

88 olvasó

Közmédia a mocsárban - új...

Бездомный (jehu)

Hát megcsinálták, mégpedig gyorsan és amilyen bun...

89 olvasó

EU döntés előtt fölmorató...

hirhozo

A kormány szerdai ülésén elfogadta azt a részl...

27 olvasó

Mire készül a fővárosban ...

A fővárosi kórházak főigazgatóinak  menesztése utá...

76 olvasó

Ha akarom vemhes, ha akar...

ronagyuri

A szakszervezeti érvrendszer semmit sem változott ...

71 olvasó

"Partnerség az egészségüg...

Partnerség az egészségügyben: az ágazat problémáir...

89 olvasó

Dönteni világunk felett

h.morales

Az államfő megfog egy darab papírt, és a lap aljár...

71 olvasó

Liberté, Egyenlőség, Phra...

erlauer

Opre, Roma! Szeptember 4., szombat, 14 óra: Barce...

229 olvasó

Az új divat nem más, mint...

Helme

Az elmúlt másfél-két évben egyre többet lehet hall...

82 olvasó

 

 

Egy órával később:

 

 

Álhírek

Frady Endre

Fülkeellenforradalmi merénylet Kötcsén!Ma hajnalba...

9 olvasó

Orbán kormányzása zsákutc...

erlauer

Interjú Bauer Tamással Féktelenség Íme taglalva O...

20 olvasó

Cigánybűnözésről.Frigyesn...

Cuba Libre c.C.

Érdekes megközelítést olvashattunk Frigyestől a ...

106 olvasó

Jesszus...

Armida Galina

 

161 olvasó

Csanád és Cecilia

delisa

Nem tudom, Szegedi Csanád ismeri-e Cecilia Malmstr...

863 olvasó

Orbán zsinagógát avat

erlauer

Pár nappal ezelőtt, Anton egyik posztjában lehetet...

144 olvasó

Erős nemzet..

Tökös

Egy fejlett és erős országhoz ma már elengedhete...

97 olvasó

Megújult Budapest legrégi...

Anton

Megnyitó szeptember 5-én

265 olvasó

Rohan az idő

Hmmmm

ami múlik, az ugyan késik, de bekövetkezik

72 olvasó

Fogytán

marlonbrandy

William Gladstone12 Fogytán az idő   Geopen Kiadó ...

16 olvasó

Az idős kor humora

ronagyuri

Tudom nem szép dolog ezzel viccelődni, de szerinte...

110 olvasó

Szeretem hallgatni...

sakura

 

129 olvasó

Káromkodok

Silence

Reggel korán kelés, mert jönnek nézni a házat, err...

36 olvasó

Ереванское радио

erlauer

- Можно ли хуём ломать дуб? - Можно. Если хуй дуб...

120 olvasó

A Da Vinci blöff

marlonbrandy

A DA VINCI-BLÖFF   CARL E. OLSON, SANDRA MIESEL A...

31 olvasó

 

Kérdésem csupán annyi, aki maga is szabályszegő, az vajon mire buzdíthatja az ő védenceit? Avagy újra egy olyan eset, amikor toleránsnak kellene lennünk? Kikkel is? És miért is?

Most lehet kékíteni.

 

 


A bejegyzés trackback címe:

https://jusarchiv.blog.hu/api/trackback/id/tr448336698

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

16338 2010.09.02. 18:48:29

Első kékítő, kifejtenéd mivel nem értesz egyet? Szerinted van akinek nem kell batartani a szabályokat? Szerinted hiteles az, aki maga nem tartja be a szabályokat? Szerinted tolerálni kell minden szabályszegést? Szerinted csak bizonyos elkövető/k esetén kell tolerálni a szabályszegést? Várom a válaszaid.

175135 2010.09.02. 19:20:11

kedves Jus.....a blogtér egészét felvezető négy előlapon szinte nem szerpelnek mások,mint a kassza által foglalkoztatott szemiták. Milyen sorrendiségről, szerénységről beszélsz te itt???Az ország legmocskosabb szándéku....zsidajai vigyorognak bele a nemzet pofájába és nevezinek bennünket és egyházainkat különböző mocsadékoknak. Felsoroljam ezeknek a szaroknak a jelzőit. Hogy csak a főfost azaz fsp-t hozzam példának. Jelenleg huszonegy helyen jelzik nagyságát a gumigerincüek....csak az előzetes négy ismertetőrészben.Amit ugye egyedül ismernek a látogatók is. A népszabadság nem a magyar izraeliták lapja és nem is a szemita zsidók mocskának terjesztésére szolgáló szakkiadvány. Remélem hamarosan a tulaj is megérzi majd ennek határát.......

16338 2010.09.02. 19:41:39

Csakajobb, kérlek tartsd be, amit már kértem többször, és eddig ment is. Nem hiszem, hogy te hitelessé válsz, ha zsidózol, vagy sértő módon személyeskedsz, sokkal inkább lejáratod magad. Nem vagyok híve a politikailag korrekt beszédnek/írásnak, de annak sem, hogy személyükben, származásukban sértesz meg embereket. Nem szeretnék szavaidat kitörölni, ne akard te sem. Az íráshoz. Igen, úgy látom, hogy a nol részéről vannak olyanok, akik megtehetik, amiért másokat törölnek. Úgy hiszem, ha tendenciózus ez, akkor fel kéne hívni az itt írók figyelmét, vannak kiemeltek, akiknek mindent lehet. Ennek ismeretében eldöntheti bárki, így is részt kíván-e venni ebben. A másik, ha van, akiben ennyi szabálykövetés sincs, hogy várja el, hogy hitelesnek fogadja el bárki a gondolatait, illetve mit látnak tőle azok, akik életvitelére a szabálykerülés jellemző, azok, akik lesik minden szavát, hiszen szószólójuk, védnökük? Ez így pont azt mutatja, hogy biztatva vannak rá. Ha a szabálytalanság van tolerálva, az egyre mélyebbre húz le mindent. Pedig én már nem tudom, lehet-e még mélyebben?

44711 2010.09.02. 19:48:10

Kedves Jus ! A tolerancia sokak számára azt jelenti, hogy "az lesz, amit az érdekeimet szolgálja". Egyébként csak mi, függetlenek, mint Te is, csodálkozunk néha azon, mik mehetnek a háttérben, ki kit ismer stb és érdekes az is, hogy hányszor érzed és tudod, hogy valaki nem is meri megírni, mi az igazi véleménye, csak ír valamit, amit maga sem hisz el---vagy azért, hogy egyszerűen valamilyen pc-korrekt színben tüntesse fel magát, vagy azért, hogy kiemeljék a cikkét - amit aztán 38 - an el is olvasnak. Üdv:CL..............................

16338 2010.09.02. 20:04:56

Kedves CL! Amíg a politikai korrekt uralkodik, a gondok csak gyűlni fognak. A szemetet lehet egy ideig a szőnyeg alá söpörni, de aztán felpúposodik, és meglehet, az esik el benne elsőször aki oda söpörte. Amúgy pedig, a nol dolga, hogy kiket támogat, csak tisztességes úgy lenne, ha ki is mondaná. Viszont, ha van akinek mindent tolerál, akkor az vissza is él vele, itt az élő példa, pedig egy művelt, ismertebb újságíróról lenne szó, mondjam úgy, az elit része újságíróról. És akkor eljutottunk a te cikkedhez, ami ellen nem lépünk fel azonnal, az felzabál minket. Legyen szó egy elviselhetetlen kisebbségi magatartásról, vagy az állam nélküli hatalomról. De ez már túlmutat azon, amit itt be akartam mutatni.

13003 2010.09.02. 20:07:44

Meg kell, hogy mondjam, nem találtam olyan szabályt, hogy 1, 2, 3, esetleg 4, vagy akár 23 postot szabad és lehet feltenni. Legfeljebb nem illik. Ez egy más kérdés. Már előfordult velem is, hogy illetlen voltam, rendkívül fontos hírt közölvén. Már nem is emlékszem, hogy miről volt szó!

44711 2010.09.02. 20:25:54

Kedves Jus ! Ez az állam nélküli hatalom egy nagyon érdekes dolog.Az utóbbi napokban én is sokat gondolkodtam arról, vajon ebben az országban ki is az, aki az államot, a közösséget komolyan gondolja, aztán azon is, vajon mitől hisszük, hogy a világ rendje és a világ berendezkedése stabil és mindig olyan marad majd, mint most. Mi lenne, ha emberek egy nagyobb csoportja összeállna és egyszerűen kijelentkezne a hatalom hatóköréből .Miért lehet az, hogy megszületünk és attól a pillanattól fogva valakinek hatalma van felettünk.Megmondanak mindent.S ez nem függ össze a közösséggel, azzal, hogy szükségünk van más emberekre, szeretetre, szerelemre, megértésre...nem, ez mindezen dolgok nélkül is azonnal van.Néha teljesen érthetetlennek találom. Üdv:CL...............

16338 2010.09.02. 20:30:53

Emilke, mint ahogy kezdtem az írásom, a közösségi együttélési szabályok íratlanok, itt a nolblogon IS. Mégis mindenki tisztában van vele, illetve van benne annyi tisztesség, betartja. Ha minden blogger hárommal jönne főoldalra, akkor összesen nyolcan lennének olvashatóak. Másokat letúrni, saját véleményt mindenkijénél fontosabbá tenni nem tisztességes dolog. Erlauer pedig egymás után kétszer követte ezt el, holott neki, mint újságírónak lehetne valami köze az írók etikájához. Nem friss hírek voltak, el lehet olvasni. Ha Erlauer nem pont azt jegyzi meg Cubánál, hogy a szabálytalankodókat fel kell jelenteni, nem is érdekelt volna (annyira, hogy szóvá tegyem) de így, csak azt tettem, amire ő kért. Figyelmeztettem. Azért a te eseted, amire hivatkozol teljesen más.

16338 2010.09.02. 20:38:15

Kedves CL! Születésünk pillanatában aláírattak velünk egy szerződést, amiben vállalnunk kellett, hogy soha jogunk nem lesz, csak az, amit az ellen szerződő fél kegyesen megad. Mi a különbség egy demokrácia és egy rabszolgatartó társadalom közt? A látszat, mert szerintem lényegileg ugyanaz. Más a közösség és más a társadalom. A közösség természetes, a társadalom mesterséges. Ráadásul nem szabadon választott. Agyalok én is, meg sokan.

13003 2010.09.02. 20:47:18

Mindamellett, ez legyen most a legnagyobb gondunk.

78126 2010.09.02. 20:50:21

"Először magadban kell létrehozni a változást, amit a világtól követelsz." Gandhi Beszélgetni, figyelmeztetni lehet, a lényeg azonban szerintem ez!

16338 2010.09.02. 20:55:20

Emilke, éppen elég nagy gond, hogy azokat a szószólókat emelik ki, tolerálják szabálytalanságaikban is, akik abban érdekeltek, minden maradjon a régiben, ne lehessen még csak kibeszélni se semmit. Ahányszor rizikósabbat írok, a hírmatrixban vagy a fájl elveszett van kiírva, vagy se cím, se semmi, mint most is. Akik maguk is szabályszegők helyett Írogatok, ami a komplett blogom címe. Azaz, nem teszik elérhetővé a tartalom szerinti keresést ilyenkor nálam. És ez tendenciózus. Nem érdekel, csak az érdekesség, hogy kiket és miben támogatnak.

16338 2010.09.02. 20:59:29

Anemone, ha te egyszer is láttál volna tőlem három bejegyzést főoldalon, akkor elfogadnám, amit mondasz. Egyébként a világtól senki nem követelhet, az ember maga ne követeljen, hanem tegyen. A szabálytalanságra pedig nem lehet, hanem kell figyelmeztetni, főként, ha felszólított rá az akiről szó van.

13003 2010.09.02. 21:03:34

Én igazat adok neked,, 434, 582, ill.622 olvasattal még az ajánlóban sem volta, ezzel szemben volt már 7 olvasattal is post az ajánlóban. Így van. DDD

44711 2010.09.02. 21:13:43

Kedves Jus ! Mindig elolvasom és elolvastam az írásaidat.De hogy ennyire hasonlóan gondolkodunk, azt aligha hittem volna.Az ilyen dolgok hihetetlenül megtudnak erősíteni abban, hogy van értelme küzdeni az ellen, ami nap mint nap ránk zúdul és maga alá akar temetni.. Üdv:CL...............

16338 2010.09.02. 21:15:28

Emilke, ne érts félre, én nem szeretek az ajánlóban lenni, és nincs is nagyon szükségem rá. Volt olyan posztom, ami lefutott százötvenegynehány olvasottságnál és egy héten belül elérte a négyszázat, azaz rátalálnak a bloggerre, ha akarnak. Az ajánlót pedig pont azért sokan el sem olvassák, mert már unják, hogy jellemzően etetések meg uli-buli csacskaságok vannak kint, holott több valóban érdekes írás is kerül oda. Így aztán az ajánló már ellenhatással bír.

13003 2010.09.02. 21:18:47

Nem volt ez mindíg így, csak egy idő óta.

16338 2010.09.02. 21:20:14

Kedves CL! Biztosan sok mindenben eltér a gondolkodásunk, de az ország és világ gondjai most egy témát adnak fő gondolkodásra, abban pedig valóban hasonló következtetésre jutottunk, úgy tűnik. Pedig próbálok egyszerűbb alternatív lehetőségeket keresni, de nem sok sikerrel.

16338 2010.09.02. 21:25:43

Emilke, tudom. De látod, nyomatnák amit belénk akarnak sulykolni, aztán az emberi ellenállás mégis túljár az eszükön.

24022 2010.09.02. 21:43:21

Ez engem arra int,hogy rövid idő után elvigyem a blogom. Imádom a jó szándékot? Így nemigen. Nincs összhangzat,ez nem baj.De nyírni egymást?

16338 2010.09.02. 21:55:14

Notorius, egymás nyírása? Nem tudom. Az alábbiak jobb megoldásnak tűnnek? Na szólj szám, nem fáj fejem? Ne láss, ne hallj, ne beszélj? Avagy maradva saját szavaimnál, maradjon minden úgy ahogy van, legyenek egyenlőek az egyenlők, de legyenek akik még egyenlőbbek? Hiszen te is látsz, te is írod, még ha számomra nem is mindig egyszerű lefordítani. Ez a dolgunk, ha valami nem gömbölyű, akkor mondjuk ki, hogy nem gömbölyű. Amikor itt bloggert nyírnak, az a háttérben megy és sunyin. Ha te ebből egymás nyírását olvastál ki, akkor sajnálom. Itt nem arról van szó.

78126 2010.09.02. 22:04:21

Jus, félreértesz.13. hsz. Nem Neked szegeztem, pont hogy nem Neked!. Tudom, hogy nem szoktál túllengeni. DE igenis követeltek, hogy legyen végre ez meg az. Nem lesz. Majd ha sokaknak belsővé válik az alkalmazkodás, nem csak a jogok érvényesítése (és az azzal túlburjánzás esetén szinte törvényszerűen jelentkező visszaélés), akkor mozdul el itt valami. Mindig azt nézni, hogy ÉN ebben hol tartok!!! A többieket rosszérzés, harag nélkül figyelmeztetni....jaj de messze vagyunk/gyok ettől még!

16338 2010.09.02. 22:33:05

Anemone, itt haragról szó nincs, rosszérzés van. De mire is a rosszérzés? Nálam a rosszérzés attól van, hogy ezt a figyelmeztetést egy belső kényszer hatására meg kellett tegyem. Ha nem teszem meg, marad minden a régiben, akkor holnap jön X blogger és azt mondja, ha a másiknak lehetett, nekem is lehet, aztán az Y blogger és így tovább, majd jön egy msá valaki, és úgy gondolja, ha ezek itt mind ennyit megengedhetnek maguknak, akkor egy kicsivel többet én is, és akkor mindenki egy kicsivel többet enged meg magának, képzeld el mi lesz a végén? Nem követelés ez, ez cselekvés. Figyelemfelhívás. Hogy ennek így jó vége nem lehet. Tudod, egy kicsit gondolkodtam, hogy mennyire ellenérdekelt vagyok abban, pont egy Erlauert figyelmeztessek, és pont én egy senki blogger. Aztán azt mondtam, ezért tart minden ott, ahol tart, ezért pocsékult el a világ, mert a mindenki által látott rosszért senki nem szólt, senki nem vállalta fel azt, majd pont ő lesz az az első, meg különben is jobb sunnyogni. Ebben én nem akarok részt venni, ebben a fogjuk be a szemünket, meg ha látunk is, akkor se beszéljünk róla. Mitől válna valakiben belsővé a mások megbecsülése, ha erre nem lát igényt, ha azt látja, a többiek nem várják ezt el? Hiszen lényünk része ( kellene legyen) , hogy közösségben gondolkodjunk, da az a jó közösség, aki tűr mindent, ami rossz, a béke kedvéért, vagy az, amelyik figyelmeztet? Persze, ahogy elnézem az öt minuszt, arra szavaznak, hogy toleráljuk a szabálytalankodást. Kérdés, mindenkitől? Mert akkor hajrá, és sosincs vége.

52511 2010.09.03. 00:21:05

Te most nagyon ki akadtál valamin! De hisz tudhatod, hogy ez a balliberális őrület nem ismer sem istent se embert, se erkölcsöt, se tisztességet, sem az együttélés normáit! - Csak a következméneknélküliséget, a kötelességek nélküli jogokat! De ennek most már vége! Soha többé nem lesz ez a norma és mentalitás meghatározó a magyar társadalomban! ..., csak még az utólsókat rugják!

78126 2010.09.03. 00:21:06

Ismersz már annyira, hogy tudd: egyetértek a lényeget illetően. Nem hallgatni. De nem is magyarmód, virtusból, megfontoltan. A megválasztott eszközökben szoktunk szépen elvérezni! Ez most így oké!

16338 2010.09.03. 00:29:28

Funyi, nem akadtam ki annyira. Csak annyira látványos ellentmondás tört felszínre egyazon időben, hogy nem tudtam, nem akartam nem szóvá tenni. Szerintem sajnos többről van szó, mint a kötelesség nélküli jogok követelése. És én nem látom, hogy ez megszűnőben lenne, csak súlypont-eltolódást látok.

16338 2010.09.03. 00:32:42

Anemone, én gondolkodtam vagy fél órát. Nehéz megtalálni azt, hogy már elég legyen, de még ne sok. Na, és néha - most nem biztos, hogy erre az esetre célzok - már a sok is kevés, és sokk kéne. Kötéltánc, bizonytalan kimenetellel.

52511 2010.09.03. 01:04:47

26. jus (szerkesztő) 2010. 09. 03. 0:29 Lesz, kell, hogy legyen változás, mert már a nemzet léte, az ország élhetősége a tét! - vagy mindnyájan beledöglünk! Ezt a neoliberális ereszd el a hajamat mocskot ki kell dobni, ki kell takarítani! - persze, hogy nem megy egyik napról a másikra, de most októberben az önkormányzatokból ki lesznek söpörve!

24022 2010.09.03. 01:15:55

21. jus (szerkesztő) Én egyszerűen csak a személyeskedésre gondoltam.Oktalannak tartom. Mivel ez nekem nem szokásom,most nem is folytatom.Megtalálnak úgyis az ördögök.

60145 2010.09.03. 06:42:17

a) Jus, teljesen igazad van! b) Én megalkuvó vagyok: ha tartalmas dolgokat látok, akkor nem bosszant a 2-3 bejegyzés ugyanattól. Ha szimpatikus az illető, vagy már kalapoltunk egymásnak, akkor sem, de nem ezért kedvelek valakit. Ízléstelen napi két semmit feltenni, akát Petőfi legszebb verse, akár ételrecept, vagy sláger. Akkor is, hogy júniustól van idő a frissülőben maradni. c) Az ajánló: nem minősítem, de hiába javasoltam: 24 órás tartózkodás megfelelne. (Itt hagyott blogjaimon egy-két hónapja nem tettem fel semmit, érdek nélkül írok.)

16338 2010.09.03. 08:06:36

Funyi, abban nem kételkedem, hogy lesz változás. Én viszont úgy értékelem, hogy ez a változás csak a más módszerekben merül ki, de a lényege, a célja, az alapja változatlan. Cseppet sem vagyok optimista.

16338 2010.09.03. 08:09:46

Notorius, értettem, hogy te személyeskedésnek veszed. Próbáltam leírni, miért nem az, látom nem sikerült. Van, amit általánosságban lehet, van amit konkrétumokkal. Ez itt az utóbbi volt. Én szeretem nevén nevezni a dolgokat.

52511 2010.09.03. 08:18:05

31. jus (szerkesztő) 2010. 09. 03. 8:06 Optimista ÉN sem vagyok! .., de ennek a balliberális ámokfutásnak, az erkölcstelenségnek, a felelőségnélküliségnek a kötelességtelenségnek mindenképpen és minden áron véget kell vetni! S csak utánna lehet új normákat, új erkölcsöket, azaz a régi ezer éves hagyományainkat helyre és visszaállítani ...

16338 2010.09.03. 08:18:21

Atlasz, a folyamat egyre vadabb. Eddig volt egy-két blogger akik alkalmanként kettő valamivel voltak a frissülőben, majd három, négy öt ilyen is előlépett, most már a kettő is kevés, jön a három. Az izléstelenségből így lesz gátlástalanság. Én harcosabb típus vagyok, ha már muszáj. ( Igen, aki akar máshol is rádtalál, én is, de ez így nagyon nem jó.)

16338 2010.09.03. 08:30:12

Funyi, természetesen egyetértek, hogy akik itt nálunk balliberálisnak nevezték magukat az elmúlt nyolc évben egyre vadabb és egyre gátlástalanabb módszerekkel zúztak porig mindent, és sokan még mindig a szavaiknak hiszenek és nem a tettekből következtetnek. Viszont én a legnagyobb bűnüknek azt tartom, hogy ezzel egy másik, csak módszerekben más, de lényegileg változatlan újnak teremtették meg a hatalmat, ráadásul úgy, hogy kimozdíthatatlanná tették őket. Itt van kettőnk közt a gondolati különbözőség, hogy én az újakanak sem hiszek, mert azt látom, nincs miben hinni. Ennek is van ugyan annyi értelme, hogy rádöbben az ember, semmi szükség képviseleti demokráciára, hiszen a képviselők mindenhol csak magukat képviselik. Időhúzás...semmi más. Szerintem.

15138 2010.09.03. 20:47:51

Pirosítottam. Másrészt, tele van épp ezzel a hócipém, amit te mondasz: írni is akartam, de nem tudok momentán belépni saját magamhoz és dög fáradt vagyok. Kedvenc Erlaueremre is mérges vagyok, bár inkább a poszt miatt - én nem vettem észre, hogy több is fent van neki - van egy olyan lágyító szabály, hogy ha különböző blogokból írsz...meg ugye, Erlauer néha hetekig nincs, aztán meg jön többel...én nem mondom meg senkinek, hogy mikor mennyit, csak legfeljebb, ahogy te, rosszul érzem magam, mert emlékszem, mikor kezdőként nekem koppintottak a fejemre ugyanezért. :DD Nekem még a szerki írt, :DD Szóval, lesz erről posztom, egyszer, hogy igen, aki magára nézve nem veszik kötelezőnek, az hogy tud másokért kiállni? És hogy aki viszont magára nézve kötelezőnek érez bizonyos szabályokat, az hogyan érzi magát, mikor látja, hogy nini, más meg tojik rá.

16338 2010.09.03. 21:00:43

Nem tettem volna ezt szóvá Nefi, ha nem pont azt írja Erlauer egy hozzászólásában, ha szabálysértést követ el valaki, hát fel kell jelenteni. Hát, gondoltam, akkor ez felhívás keringőre : )) De ha kilépünk az életbe, pont azt látjuk, hogy követelőzés van, szabálytartás nincs. És általában az a leghangosabb, aki maga is szabálytalan.
süti beállítások módosítása